RBC hervat competitie

24-01-2020

 

ROOSENDAAL - Komende zondag hervat RBC de competitie in het eigen Herstaco Stadion. De eerste tegenstander die we in 2020 in Roosendaal mogen ontvangen is Steenbergen.

Met deze wedstrijd krijgen we een herhaling van vorig seizoen. Ook toen was RBC - Steenbergen de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De oranjehemden kwamen toen echter slecht uit de winterstop, want na 90 minuten stond er 0-2 als eindstand op het scorebord.

Steenbergen kwam dit seizoen niet echt flitsend uit de startblokken, maar gaandeweg raakte het team van trainer Robin Borremans steeds beter in vorm waardoor tot aan de winterstop alsnog 15 punten werden vergaard. Vanwege het doelsaldo staat Steenbergen op de elfde plaats, maar ook HVV'24 wat op de achtste plaats staat, heeft 15 punten. Tijdens de winterstop speelde Steenbergen twee oefenwedstrijden. Er werd met 4-4 gelijk gespeeld bij derdeklasser De Blokkers en met 5-1 gewonnen van vierdeklasser METO.  

Hoewel RBC tijdens de eerste seizoenshelft door veel blessures geteisterd werd, staan de oranjehemden samen met SC Gastel aan kop. Op doelsaldo staat RBC op de tweede plaats. De winterstop is door de technische staf optimaal benut om de geblesseerde spelers te laten revalideren. Bij de enige oefenwedstrijd tegen Hercules had trainer-coach Koos Waslander al bijna een volledig fitte selectie tot zijn beschikking.

De wedstrijd tussen RBC en Steenbergen staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jan Verpaalen uit Rucphen. Pupil van de Week is Walid Jlil Ouarchid. Voorafgaand aan de wedstrijd spelen de JO9 teams van beide clubs een voorwedstrijd tegen elkaar.

De toegangsprijs voor een wedstrijdticket bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.

Historie RBC - Steenbergen:
2014-2015  RBC - Steenbergen  2-1   Zondag 4e klasse B (Zuid 1)
2017-2018  RBC - Steenbergen  3-3   Zondag 3e klasse A (Zuid 1)
2018-2019  RBC - Steenbergen  0-2   Zondag 3e klasse A (Zuid 1)