RBC speelt gelijk in Hulst

15-12-2019

 

HULST - RBC heeft 2019 afgesloten met een gelijkspel op bezoek bij HVV'24. In Hulst werd het uiteindelijk 1-1. Doordat SC Gastel ook niet wist te winnen vandaag blijven beide clubs met gelijk aantal punten bovenaan staan. De ploeg uit Oud Gastel staat op basis van het doelsaldo aan kop.

Bij RBC ontbrak vandaag Faysal Bensiali. Zijn plek werd overgenomen door Chaib Azaimi. Lars de Voogd kreeg ook een basisplek ten faveure van Arif Akbas. Achterin kreeg Gino de Klerk weer een basisplek en begon ditmaal Jari Rommens in de punt die op zijn beurt geassisteerd werd door Anwar Tarfit en Yoran de Bruijn.

RBC keek vrij vroeg tegen een achterstand aan. Uit een corner kon Chaib Azaimi de bal niet wegkoppen, waarna de bal met een volley in de kruising werd geschoten. De Roosendaalers namen daarna het heft in handen, maar het belabberde veld en de wind zorgden dat voetballen bijna onmogelijk werd. HVV'24 beperkte zich vooral tot lange ballen. De ploeg van trainer-coach Koos Waslander kreeg drie kansen in de eerste helft. Eerst was het Rommens die weg werd gestuurd, maar zijn inzet ging over. Tarfit was twee maal dichtbij met afstandsschoten, maar twee maal gingen deze voorlangs.

In de tweede helft nam RBC weer het initiatief, maar het veld bleef de oranje-witten parten spelen. Halverwege de tweede helft kwam een goede pass bij Tarfit terecht die met een lob voor de 1-1 zorgde. Daarna was er veel ruimte, maar elke keer was de eindpass verkeerd. De thuisploeg kon in het vervolg niets uitrichten, de lange ballen werden redelijk makkelijk onschadelijk gemaakt. RBC kreeg nog een grote mogelijkheid via de ingevallen Marouane Hamdoune, maar zijn inzet na een goede loopactie ging voorlangs.

RBC hervat de competitie in 2020 op 26 januari met een thuisduel tegen Steenbergen.

HVV'24 - RBC 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 13' Tim de Feijter 1-0; 63' Anwar Tarfit 1-1

Scheidsrechter: Teun Martens