Onthutsend zwak RBC verliest van VVR

07-12-2019

 

ROOSENDAAL - RBC is vanavond zwaar door de ondergrens gezakt. Tegen laagvlieger VVR werd het 0-2. De Roosendaalers kregen drie uitgespeelde kansen, maar drie maal wist het daar geen enkele raad mee. De enige keer dat het wel tot scoren kwam werd het doelpunt afgevlagd voor buitenspel.

RBC moest het vanavond zonder hoofdtrainer Koos Waslander doen, die vanwege ziekte ontbrak. Zijn rol werd overgenomen door assistent-trainer Jack Embregts. In de opstelling waren enkele wijzigingen aangebracht. Aboubacar Coulibaly startte als rechtsback, omdat Gino de Klerk afwezig was. Op het middenveld begon Arif Akbas en Faysal Bensiali nam plaats op de bank. Ook Marouane Hamdoune begon op de bank. In tegenstelling tot de laatste weken werd deze avond gekozen voor een 4-4-2 systeem.

VVR begon voortvarend aan het duel en zette meteen druk op de achterste linie van RBC. De Roosendaalers wisten daar geen raad mee en het systeem dat gespeeld werd hielp daar ook niet aan mee. Ondanks dat was het bij de eerste aanval van RBC meteen raak. Via een snelle aanval bracht Yorben Bus de bal voor die door Jari Rommens binnen getikt werd. Er werd echter gevlagd voor buitenspel en het doelpunt ging niet door. Vlak daarna ging ook een doelpunt van VVR niet door vanwege buitenspel.

RBC kreeg daarna de grootste kans van de wedstrijd. Bilal Dadi en Anwar Tarfit liepen samen af op het doel, maar Dadi gaf de bal veel te ver breed waardoor Tarfit zijn zekere doelpunt voorlangs zag gaan. Daarna was het VVR dat een foutje van Gino Pieter genadeloos afstrafte, 0-1. Na het doelpunt bleef RBC worstelen met zichzelf. Een vloeiende aanval was zelden te bekennen en de meeste ballen werden ingeleverd of gingen over de zijlijn. Na ruim dertig minuten nam gelegenheidsaanvoerder Tarfit de beslissing om weer terug naar 4-3-3 over te stappen. Maar ook daarna bleef het moeizaam gaan.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, ondanks het inbrengen van Hamdoune en Bensiali. De thuisploeg kreeg wel meteen een grote mogelijkheid toen Rommens aan de rechterkant weg was, maar zijn lage voorzet richting Dadi kon makkelijk gepakt worden door de doelman van VVR. De opleving bleek van korte duur, want RBC had de grootste moeite om de bal bij een medespeler te krijgen. De bezoekers konden echter ook weinig uitrichten. Dadi kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar nu ging een zekere intikker voorlangs. Even later lag de bal er aan de andere kant wel in toen een aanvaller van VVR alleen voor doelman Matthias Deleij kwam en het goede voorbeeld gaf, 0-2. RBC kreeg geen grote kansen meer, alleen wat afstandsschoten en een vrije trap van Tarfit die door de doelman van VVR onschadelijk werden gemaakt waren de enige noemenswaardige wapenfeiten.

Door de nederlaag kan SC Gastel morgenmiddag weer op gelijke hoogte komen. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - VVR 0-2 (0-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Aboubacar Coulibaly, Anass el Gamali, Gino Pieter, Yorben Bus (Marouane Hamdoune); Mo Azaimi (Faysal Bensiali), Arif Akbas, Yoran de Bruijn (Lars de Voogd), Anwar Tarfit; Jari Rommens, Bilal Dadi

Scheidsrechter: Chryso Konings

Aantal toeschouwers: 212