Laatste thuiswedstrijd in 2019

05-12-2019

 

ROOSENDAAL - De laatste thuiswedstrijd in 2019  speelt RBC tegen VVR. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond. De aftrap is om 19:30 uur.

VVR deed afgelopen zondag goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Rijsbergse ploeg won met 2-0 van MOC'17 en passeerde daardoor Steenbergen op de ranglijst dat thuis met 4-5 van DSE verloor. VVR staat daardoor nu op de twaalfde plaats en heeft nog 1 punt achterstand op Hoeven dat zich op een veilige elfde plaats bevindt.

Maar ook RBC had een uitstekend weekend. De oranjehemden wonnen de topper tegen Terneuzen met 5-0 en zagen Zundert, de nummer 2, met 1-0 verliezen bij Philippine. Hierdoor hebben de Roosendalers nu een voorsprong van drie punten op de nieuwe nummer 2, SC Gastel. De nieuwe achtervolger ontvangt zondag Philippine op Blankershove. RBC heeft nog twee wedstrijden te gaan om de koppositie ook tot minimaal na de winterstop vast te houden. Een eventuele overwinning op VVR zou RBC al een heel eind op weg helpen om die doelstelling daadwerkelijk te kunnen behalen. 

Vorig seizoen was RBC - VVR de seizoensopening en de stadionclub won toen met 1-0. De uitslag had echter hoger kunnen uitvallen. Anwar Tarfit schoot een toegekende strafschop naast en een goal van de ingevallen Mujib Yaqoubi werd afgekeurd.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Chryso Konings uit Tilburg. Tickets voor de Zuid- en Oost tribune zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.

Historie RBC - VVR:
2013-2014  RBC - VVR  5-2  Zondag 4e klasse D
2018-2019  RBC - VVR  1-0  Zondag 3e klasse A