RBC in slotfase langs Schijf

24-11-2019

 

SCHIJF - RBC blijft na vandaag koploper in de Zondag Derde Klasse A. De Roosendaalse formatie won op bezoek bij Schijf met 1-2. Het gat met de nummer twee Zundert is nu twee punten.

Bij RBC keerde Aboubacar Coulibaly weer terug in de selectie en begon vandaag vanaf de bank. Faysal Bensiali begon sinds lange tijd weer in de basis. Hij bleef de laatste weken aan de kant vanwege een achillespeesblessure. Lars de Voogd had ook een basisplaats naast Mo Azaimi. Jari Rommens begon in de punt. Gino Pieter bleek vandaag toch niet in staat om te spelen en zat niet bij de wedstrijdselectie, evenals Carlos Ramos en Randy Elst.

De thuisclub kwam na iets meer dan twintig seconden op voorsprong. Een hoge bal kwam bij een aanvaller van Schijf terecht die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Barry Knook. De rebound werd echter wel binnen geschoten in de verre hoek. Daarna zakte Schijf in, iets waar RBC veel moeite mee heeft. Daar leek het in het eerste kwartier echter niet op. Binnen dat eerste kwart kwam de Roosendaalse club weer op gelijke hoogte. Via het middenveld werd Yorben Bus bediend die op de achterlijn een lage voorzet aan Rommens gaf die de bal simpel kon binnen tikken, 1-1 (zie foto). Daarvoor was een soortgelijke aanval ook al bijna doeltreffend toen Anwar Tarfit een lage voorzet gaf, alleen toen kon Rommens zijn voet er niet tegen zetten.

Na de gelijkmaker daalde het niveau flink. RBC had de bal en Schijf probeerde met een lange haal een succesvolle counter te bewerkstelligen. Dat laatste lukte echter niet. RBC kwam zelf ook niet meer tot kansen. De Voogd schoot over en Bensiali zag ook zijn inzet op het weiland achter het doel belanden.

In de tweede helft was het eerste kwartier weer goed van de ploeg van trainer-coach Koos Waslander, maar buiten een aantal corners kwamen er geen grote kansen uit. Daarna zakte het spelbeeld weer. Schijf trok zich ver terug en bleef op die ene lange succesvolle pass hopen terwijl RBC zelden een bres in de verdediging kon slaan. Het tempo lag daar ook te laag voor. De wissels brachten uiteindelijk de broodnodige overwinning. Eerst kwam Bilal Dadi in het veld voor Yoran de Bruijn. Na een goede loopactie kwam Dadi vrij voor de keeper, maar die kon toen nog reddend optreden op een inzet van de spits. Vlak voor tijd moest diezelfde doelman uiteindelijk toch capituleren. De ingevallen Chaib Azaimi speelde zich knap vrij op links, speelde de bal iets te ver voor Tarfit die met een ultieme poging en zijn grote teen de bal nog bij de al klaar staande Dadi kon brengen die met een ferme pegel in de lange hoek de overwinning wist binnen te halen, 1-2.  Kansen waren er daarna niet meer voor beide ploegen.

Volgende week treft RBC Terneuzen. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen bezet momenteel de derde plek in de competitie. (Foto: Arthur Verbraak)

Schijf - RBC 1-2 (1-1)

Opstelling RBC: Barry Knook; Gino de Klerk, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune, Yoran Bus; Lars de Voogd (Aboubacar Coulibaly), Mo Azaimi, Faysal Bensiali (Chaib Azaimi); Yoran de Bruijn (Bilal Dadi), Jari Rommens, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 1' Nick van Dijk 1-0; 13' Jari Rommens 1-1; 89' Bilal Dadi 1-2

Scheidsrechter: Brian van Geffen