Opnieuw hooggeplaatste tegenstander voor RBC

22-11-2019

 

ROOSENDAAL - Omdat in de top van de Zondag Derde Klasse A alles heel dicht bij elkaar staat, is er elke week wel ergens een topduel. Komende zondag gaat koploper RBC op bezoek bij Schijf dat met slechts twee punten achterstand op de oranjehemden op de vierde plaats staat.

Schijf verkeert momenteel in een uitstekende vorm. Afgelopen week plaatste de ploeg van trainer Jan Hereijgers zich bij de laatste 64 in het districtsbekertoernooi door Groen Wit met 3-2 te verslaan. Daarvoor werd er gewonnen bij STEEN (1-3) en thuis gewonnen van DSE (2-0).

RBC zag zich dus zondag niet gepasseerd worden door Zundert en bleef dus koploper. Dat willen de Roosendalers uiteraard graag blijven. Maar de voorsprong op de achtervolgers is minimaal: 1 punt op SC Gastel, 2 punten op Zundert en Schijf en 3 punten op Terneuzen en Philippine. Van deze achtervolgers speelt niemand tegen elkaar. Zij spelen allemaal tegen lager geklasseerde tegenstanders:

SC Gastel - Hoeven
Zundert - VVR
Terneuzen - STEEN
MOC'17 - Philippine

De rustdag heeft de selectie in ieder geval goed gedaan. Ook Faysal Bensiali en Gino Pieter hebben de ziekenboeg namelijk kunnen verlaten en staan weer ter beschikking van trainer-coach Koos Waslander.

Ook vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in Schijf nadat RBC zich van de eerste periodetitel had verzekerd. Toen wonnen de oranje-witten met 1-4.

Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Brian van Geffen uit Hedel. De aftrap op Sportpark De Zoek is om 14:30 uur.

Historie Schijf - RBC:
2013-2014  Schijf - RBC  1-2  Zondag 4e klasse D
2015-2016  Schijf - RBC  2-5  Districtsbeker 1e ronde
2016-2017  Schijf - RBC  2-1  Zondag 4e klasse B
2018-2019  Schijf - RBC  1-4  Zondag 3e klasse A