Hans Verèl overleden

09-11-2019

 

ROOSENDAAL - Afgelopen nacht is oud RBC-trainer Hans Verèl overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek. Verèl werd 66 jaar.

Onder leiding van Hans Verèl behaalde RBC één van haar grootste successen uit de historie. In 1986 leidde hij de oranjehemden naar de finale van de KNVB-beker. Ondanks een 3-0 nederlaag tegen het Ajax van Johan Cruijff dwong Verèl met zijn RBC enorm veel respect af in de Nederlandse voetbalwereld door de positieve speelwijze en de manier waarop de Roosendalers het thuis spelende Ajax het vuur aan de schenen legden. RBC kon met opgeheven hoofd Amsterdam verlaten.

Verèl was anderhalf jaar eerder, in 1984, als trainer van RBC begonnen. Hij was toen 31 jaar oud en op dat moment de jongste trainer in het betaald voetbal. In zijn eerste seizoen eindigde hij met RBC op de elfde plaats in de Eerste Divie. In het seizoen van de bekerfinale werd de tiende plaats in de rangschikking behaald. Het jaar na de bekerfinale was moeilijk. In de eerste ronde van de KNVB-beker werd RBC uitgeschakeld door de amateurs van Achilles'29 en in de Eerste Divisie kwamen de oranjehemden niet verder dan de dertiende plaats.

Onder het technisch bewind van Hans Verèl werd een goede basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van de club. Hij trad aan nadat RBC het jaar daarvoor was teruggekeerd in het betaald voetbal waarmee de sanering van 1971 teniet was gedaan. Verèl voorzag de toen nog wat amateuristische organisatie van RBC van een meer professionele structuur.

Vanwege het overlijden van Hans Verèl speelt RBC morgen tegen Victoria'03 met rouwbanden.