Veel kandidaten voor 1e periodetitel

08-11-2019

 

ROOSENDAAL - De beslissing in de strijd om de eerste periodetitel in Zondag 3A lijkt een ware thriller te gaan worden. Maar liefst acht clubs komen op de laatste speeldag nog in aanmerking voor de eerste prijs van dit seizoen. Vier van deze clubs komen zondag tegen elkaar uit. RBC is er daar één van. De oranjehemden gaan in Oudenbosch op bezoek bij concurrent Victoria'03.

Terneuzen en RBC gaan samen op kop. Zij worden op 1 punt achterstand gevolgd door Zundert, Victoria'03, SC Gastel en HVV'24, en op 2 punten door Hoeven en Schijf. Maar van deze teams hebben Zundert en Hoeven nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar te goed op 17 november. Dus de kans is aanwezig dat zondag de beslissing nog niet eens valt.

Wil RBC kans maken op de periodetitel dan lijkt een overwinning op Victoria'03 noodzakelijk. Omdat de oranjehemden tot nu toe meer punten buitenshuis hebben behaald dan in het eigen Herstaco Stadion, lijkt een uitwedstrijd in dit geval helemaal niet ongunstig. De realiteit leert echter dat RBC nog nooit wist te winnen op Albano. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide clubs in een 1-1 gelijkspel.

Victoria'03, dat onder leiding staat van oud RBC-trainer Danny Mathijssen, kende een uitstekende seizoensstart. De ploeg begon met drie overwinningen, maar speelde daarna twee keer gelijk, waarna er twee keer verloren werd. Desondanks stond Victoria'03 tot vorige week nog op doelsaldo bovenaan. Door de nederlaag van afgelopen zondag bij Steenbergen zakte de Oudenbosche club naar de vierde plaats. Maar ook nog steeds niet kansloos dus voor de eerste periode.

RBC versterkte deze week de selectie met Lars de Voogd. De 27-jarige oud aanvoerder doorliep de gehele RBC Voetbalopleiding, van de D'tjes tot aan de A1 ten tijde van het faillissement in 2011. In 2014 keerde hij terug bij RBC en bezorgde de oranjehemden promotie naar de Derde Klasse in 2017. De technische staf is bijzonder blij met zijn terugkeer.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Mark van den Brink uit Breda. De aftrap op Sportpark Albano is om 14:30 uur.

Historie Victoria'03 - RBC:
2015-2016   Victoria'03 - RBC   1-1   Zondag 4e klasse B (Zuid 1)
2017-2018   Victoria'03 - RBC   1-0   Zondag 3e klasse A (Zuid 1)
2018-2019   Victoria'03 - RBC   1-1   Zondag 3e klasse A (Zuid 1)