RBC speelt gelijk tegen Hoeven

03-11-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft de overwinning van vorige week tegen SC Gastel geen goed gevolg kunnen geven. De Roosendaalers speelden met 1-1 gelijk tegen Hoeven. Een doelpunt van Marouane Hamdoune in de slotfase werd afgekeurd vanwege een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van de bezoekers.

Bij RBC begon Imad Bouda el Koubai in de basisopstelling. Ook Gino de Klerk had weer een basisplek. Marouane Hamdoune moest daardoor vanaf de bank beginnen. Voor de rest waren het dezelfde elf als vorige week.

De thuisploeg opende sterk en zette Hoeven meteen vast. Dat resulteerde ook in een grote kans van Bilal Dadi. Na een perfecte voorzet van Anwar Tarfit kopte Dadi tegendraads in, maar zijn kopbal ging voorlangs. Niet veel later kreeg RBC een cadeautje toen de keeper van de ploeg uit Hoeven de bal zo inleverde bij Tarfit die de bal makkelijk binnen schoof, 1-0 (zie foto). Daarna bleef de thuisploeg de betere van de twee, maar grote kansen creëerde RBC niet meer. Alleen Arif Akbas had nog een vlammend schot vanuit de tweede lijn, maar zijn inzet kon makkelijk gestopt worden.

In de tweede helft kwam Hamdoune voor Bouda el Koubai erin. RBC bleef de betere van de twee, maar was vooral met zichzelf in gevecht. Teveel spelers besloten om met de bal aan de voet een bres te slaan in de defensie in plaats van met elkaar. Dat leverde niet alleen balverlies op, maar ook de scheidsrechter deed een duit in het zakje door bij het minst of geringste een vrije trap toe te kennen. Uit een van die vrije trappen kwam Hoeven op gelijke hoogte. Dat bleef ook de enige echte mogelijkheid voor het povere spel van de bezoekers. RBC bleef echter vooral tegen zichzelf voetballen. Akbas was nog wel dichtbij met een schot net voorlangs. Vlak voor tijd was het echter ineens wel raak. Anass el Gamali kwam uit de rug van twee tegenstanders gelopen na een voorzet van Tarfit en bediende Hamdoune op maat die de bal in het dak van het doel schoot. Maar de arbiter floot na een vlagsignaal dit doelpunt af. Daarvoor had de Hoevense assistent scheidsrechter ook al afgevlagd toen Hamdoune vrij voor de keeper werd gezet na een boogballetje van Tarfit.

Ondanks het gelijke spel staat RBC wel met Terneuzen bovenaan, die laatste club heeft een beter doelsaldo. Zundert staat daar weer een punt achter, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Na zestig minuten moest Gino Pieter het veld verlaten met een op het oog zware blessure aan de lies. "Het schoot er ineens in, maar ik kon na enige tijd alweer lopen. Ik denk dat het een verrekking is, geen scheur," zo liet hij na afloop weten. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Hoeven 1-1 (1-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino de Klerk, Gino Pieter (Riyas Khidar), Anass el Gamali, Yorben Bus; Carlos Ramos, Arif Akbas, Yoran de Bruijn; Imad Bouda el Koubai (Marouane Hamdoune), Bilal Dadi (Axel Bisimwa), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 17' Anwar Tarfit 1-0; 61' Cyriel van der Veen 1-1

Scheidsrechter: Albert Bruggeman

Aantal toeschouwers: 190