Stop roken voor supporterscafé

05-11-2019

 

ROOSENDAAL - Sinds vorig seizoen is het Herstaco Stadion rookvrij verklaard bij trainingen en wedstrijden van de jeugd. Het rookverbod geldt vanaf de ingangen van het Herstaco Stadion en voor alle delen van het stadion zoals de tribunes, promenade etc. 

RBC volgt de wetgeving rondom het rookbeleid en stimuleert een rookvrije omgeving zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving. Uit onderzoek is bekend dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf ook eerder gaan roken. Zien roken, doet roken. Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat roken en sport niet samen gaan. RBC onderschrijft dit. Er wordt sport beoefend in het Herstaco Stadion en RBC is een sportclub. Daarom is het gehele Herstaco Stadion bij jeugdwedstrijden en -trainingen rookvrij gebied.

Sinds de invoering van het rookverbod zien we dat rokers regelmatig buiten het stadion voor de ingang van het supporterscafé staan te roken. Op die manier worden kinderen bij aankomst of vertrek nog steeds geconfronteerd met roken. En dat is nu juist wat de samenwerkende organisaties KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds proberen te voorkomen. Om die reden verzoeken wij rokers niet meer voor de ingang van het supporterscafé plaats te nemen, maar voorbij de hoofdingang van het stadion te gaan staan.

Namens onze jeugd danken wij u alvast voor uw medewerking aan een rookvrij Herstaco Stadion. Op weg naar een rookvrije generatie!