Pupil van de Week: Madiou Diallo

01-11-2019

 

ROOSENDAAL - Aankomende zondag staat er een spannende wedstrijd op het programma voor RBC. Ze zullen aantreden tegen Hoeven, dat bij winst RBC voorbij kan gaan. RBC, wat afgelopen zondag met de drie punten uit Oud Gastel wegging, zal er dus alles aan willen doen om de punten in Roosendaal te houden. Madiou Diallo zal ze daarbij proberen te helpen als Pupil van de Week.

Madiou is afgelopen seizoen begonnen bij RBC JO11. Hij is zo snel als Usain Bolt. De tegenstanders worden er helemaal gek van. Juist op het moment dat ze denken, we zijn hem voorbij, komt hij er met grote reuzenstappen weer aangerend en gaat het duel met de tegenstanders aan. Zijn nieuwe positie als laatste man gaat hem goed af. Bij zijn vorige club Alliance stond hij namelijk altijd op het middenveld of in de spits.

Madiou is 10 jaar en zit in groep 7 van de Fatimaschool bij juf Astrid. Hij voetbalt al sinds zijn 5e jaar. Zijn favoriete speler is niemand minder dan Messi. Zijn favoriete club in Nederland is Ajax en in het buitenland Barcelona.

Naast voetballen is Madiou graag op de Playstation Fortnite en FIFA aan het spelen met zijn vriendjes of lekker buiten.

Het hoogtepunt uit zijn voetbalcarrière is de wedstrijd Alliance - Virtus. Een teamgenootje schoot de bal en Madiou raakte die bal met een keiharde volley precies goed, doelpunt links onder in de hoek!

Zijn lievelingseten is pizza en hij voetbalt zijn beste wedstrijden met twee boterhammen voor de wedstrijd.

Madiou, heel veel plezier bij de grote mannen aankomende zondag!