Opnieuw belangrijke wedstrijd voor RBC

01-11-2019

 

ROOSENDAAL - De eerste periode nadert zijn einde. Met nog twee wedstrijden te gaan, wacht RBC opnieuw een belangrijke wedstrijd. Na vorige week medekoploper SC Gastel te hebben verslagen, komt nu een andere titelkandidaat op bezoek: het uit de Tweede Klasse gedegradeerde Hoeven.

Maar liefst zes clubs maken nog kans op de eerste periodetitel. Dat zijn de vier koplopers Victoria'03, Terneuzen, SC Gastel en RBC. Daarnaast ook nog de nummers 5 en 6, HVV'24 en Hoeven. Hoewel Hoeven op de zesde plaats staat, kunnen zij over de andere vijf clubs heenspringen als ze de inhaalwedstrijd tegen Zundert weten te winnen. Er staan dus zondag diverse wedstrijden met grote belangen op het programma. Dit is het programma van de andere concurrenten:

VVR - HVV'24
Steenbergen - Victoria'03
Zundert - SC Gastel
MOC'17 - Terneuzen


Na een jaartje Tweede Klasse is Hoeven dus weer terug in de klasse waar het twee seizoenen geleden de titel pakte. En hoewel de blauw-witten nog een redelijk bescheiden positie op de ranglijst bekleden, moet wel degelijk rekening worden gehouden met de equipe van trainer Eric Koenraads. Hoeven is de enige ploeg in Zondag 3A die nog geen enkele nederlaag hoefde te incasseren. En daar ligt voor RBC dan ook een mooie uitdaging.

RBC pakte dus vorige week met een aantal talentvolle JO19-spelers tegen SC Gastel drie belangrijke punten. Desondanks bleef RBC, weliswaar op doelsaldo, op de vierde plaats staan, maar werden de oranjehemden wel één van de vier koplopers.

De enige keer dat de tegenstander van komende zondag in het Herstaco Stadion op bezoek kwam, was op 27 mei 2018. RBC verloor toen van het inmiddels kampioen geworden Hoeven met 1-2, maar pakte desondanks toch de derde periodetitel. In de eerste ronde van de play offs zouden de Roosendalers echter uitgeschakeld worden door een verloren strafschoppenserie tegen Unitas '30 uit Etten-Leur.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Albert Bruggeman uit Oostkapelle. Pupil van de Week is Madiou Diallo van RBC JO11. De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Wedstrijdtickets zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang.