Nieuw drank- en horecabeleid

31-10-2019

 

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft aan RBC een nieuwe exploitatievergunning en een nieuwe drank- en horecavergunning verstrekt. Hiermee is het vanaf nu officieel toegestaan dat er alcoholhoudende dranken genuttigd kunnen worden tijdens wedstrijden in het Herstaco Stadion.

In tegenstelling tot het betaald voetbal heeft de KNVB dat in het amateurvoetbal in pricipe verboden, tenzij de gemeentelijke overheid hiervoor toestemming heeft verleend. Dat heeft de gemeente - na een uitgebreid en langdurig onderzoek - nu dus gedaan. Maar het nuttigen van alcoholhoudende dranken is wel beperkt tot een aangewezen gebied. Dit betreft de promenade voor het supporterscafé tot aan het verkooppunt onder de Noord tribune. Het gebied is afgebakend door het hekwerk naast de ingang van het supporterscafé, het hekwerk langs het veld en een op de grond aangebrachte witte grenslijn tussen verkooppunt en de hoek van het veld. Daarnaast is het alleen toegestaan dat de alcoholhoudende dranken worden uitgeschonken in kunststof bekers. Glazen en flessen zijn dus verboden.

Het nieuwe drank- en horecabeleid is bij de wedstrijd tussen RBC en Hoeven voor het eerst van kracht. RBC rekent op eenieders medewerking.