Geslaagd verhaal van RBC in De Kring

26-10-2019

 

ROOSENDAAL - In de kleine zaal van Schouwburg De Kring in Roosendaal presenteerde het Roosendaals gezelschap Drie Maal Plankenkoorts gisteren haar grote betrokkenheid met Roosendaal en de geschiedenis en het erfgoed van onze stad middels een startavond vol herinneringen.

De zaal was zeer goed bezet met mensen die RBC nog steeds een warm hart toedragen. Dit theaterseizoen wil DMP een voorstelling maken geïnspireerd op het verhaal van RBC. Om dit verhaal en inspiratie op te halen organiseerden ze gisteren die voorstelling om er mee aan de slag te gaan. Na een repetitieperiode en try-outs in het land geven ze dan in april 2020 het verhaal terug aan de stad.

RBC'ers die een stukje van het verhaal van RBC met het publiek gedeeld hebben waren oud-spelers Pierre van Hal, Henk van de Ven, Piet Hopstaken, Marcel Cas en Jurgen Roeken; Toon Verbraak, Arthur Verbraak en Eric Konings (supporters); Hans van der Ende (ex commercieel directeur) en Noud Bominaar. Het zijn die herinneringen die het verhaal compleet maken en in leven houden. Drie Maal Plankenkoorts bood RBC een podium en schonk RBC'ers in alle soorten en maten een avond om herinneringen te delen. Om samen de puzzelstukjes weer te leggen van ons Roosendaalse clubje. Door mensen die zo ongemerkt een stuk van Roosendaal levend houden en weer levend maken.                                                                                            

Het was niet zomaar een reguliere DMP-voorstelling, maar een avond vol herinneringen, een reünie, een avond vol inspiratie. Met deze avond is voor DMP het creatieve proces gestart voor haar nieuwe voorstelling, gebaseerd op de verhalen van gisteravond. We kijken nu al uit naar de theatershow in april 2020! (Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer)