Opnieuw Zeeuws-Vlaamse tegenstander in Herstaco Stadion

18-10-2019

 

ROOSENDAAL - Nadat twee weken geleden STEEN te gast was in het Herstaco Stadion, komt opnieuw een Zeeuws-Vlaamse tegenstander naar Roosendaal. Deze keer is het Philippine.

Philippine heeft dit seizoen een nieuwe trainer: Carlo van Grimberghe. De Koewachtse coach leek vergroeid te zijn met STEEN, maar besloot na acht seizoenen over te stappen naar Philippine. Tot vorige week kende hij met Philippine geen gelukkige start. Maar afgelopen zondag werd na eerdere nederlagen tegen Victoria'03, DSE en Schijf de eerste overwinning geboekt. Op eigen veld werd met 7-3 van Steenbergen gewonnen, waarmee Philippine de rode lantaarn overdroeg aan de verslagen tegenstander. Uitblinker was middenvelder Joey Walhout die maar liefst vier goals scoorde en twee assists afleverde. Philippine staat nu elfde met 2 punten voorsprong op Steenbergen en 1 op STEEN  en Zundert.

RBC wist door de overwinning op DSE op te klimmen naar de derde plaats op de ranglijst. De achterstand op Victoria'03 en SC Gastel bedraagt 2 punten. Beide koplopers spelen zondag een uitwedstrijd. Victoria'03 gaat op bezoek bij Schijf, SC Gastel pakt de bus naar Terneuzen.

Vorig seizoen wist RBC met 4-2 te winnen. Na een 3-0 voorsprong kwamen de Zeeuws-Vlamingen terug tot 3-2. Uiteindelijk besliste Gijs Gommeren het duel door in het slot de stand naar 4-2 te schieten.

De wedstrijd tussen RBC en Philippine wordt zondag geleid door scheidsrechter Ronald Bloemsma uit Diessen. Pupil van de Week is Christian Smits. Hij wordt gesponsord door Sjef Smits GmbH. Wedstrijdtickets zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. De poorten van het Herstaco Stadion zijn open om 13:15 uur. De aftrap is om 14:30 uur.

Historie RBC - Philippine:
2017-2018  RBC - Philippine  5-0  (Zondag 3e klasse A - Zuid 1)
2018-2019  RBC - Philippine  4-2  (Zondag 3e klasse A - Zuid 1)