Pupil van de Week: Christian Smits

17-10-2019

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de wedstrijd RBC – Philippine is Christian Smits.

Na de woensdagtraining, die erg regenachtig verlopen is, komt Christian vrolijk naar de razende reporter voor zijn interview. Christian is een van de nieuwe aanwinsten van RBC JO11. Hij is technisch begaafd en speelt op het middenveld van de JO11 alsof hij nooit anders gedaan heeft. Zondag zal hij proberen het 1e elftal aan de drie punten te helpen!

Christian is 10 jaar oud en woont in Essen. Hij zit in groep 7 bij juf Miranda en juf Yvonne op De Boemerang in Zevenbergen. Zijn favoriete vak op school is gym. Naast voetballen speelt Christian graag buiten of gamet samen met vrienden. In Zevenbergen is hij bij Virtus begonnen met voetballen op 5-jarige leeftijd. Hij heeft daar alle jeugdteams tot JO10 doorlopen en is sinds dit seizoen bij RBC komen voetballen.

Zijn favoriete binnenlandse club is Feyenoord en van de buitenlandse clubs kiest hij Barcelona. Hij hoopt daar ooit zelf te mogen voetballen. Zijn favoriete speler en voorbeeld is Virgil van Dijk. Christian vindt het leukste aan voetbal vrije trappen scoren. Bij een toernooi waar hij met Virtus aan deelnam scoorde hij vier keer in een wedstrijd: drie vrije trappen en een halve omhaal. Dit is dan ook het hoogtepunt uit zijn carrière tot nu toe. Wij hopen natuurlijk dat er bij RBC ook veel vrije trappen in zullen vliegen. Met de heerlijke zalmwraps van mama en boterhammen met salami voor de wedstrijd moet dat helemaal goed gaan komen!

Middels het Talenten Adoptieplan wordt Christian gesponsord door Sjef Smits GMBH.

Heel veel plezier aanstaande zondag Christian! (Foto: Bram Visser Fotografie)