RBC op bezoek bij DSE

11-10-2019

 

ROOSENDAAL - Komende zondag gaat RBC op bezoek bij DSE in Etten-Leur. De aftrap op Sportpark Hoge Neerstraat is om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Verpaalen.

De jongste voetbalclub uit Etten-Leur speelt dit seizoen voor het eerst in de Derde Klasse. Onder leiding van de huidige trainer Willem Lambregts pakte DSE vorig seizoen de titel in 4B met vijf punten voorsprong op Sprundel.

De club werd in 1958 opgericht onder de naam DSV. Die afkorting stond voor De Sportvriend, de naam van het café waar de club het leven zag. De oprichters waren jongens uit het buitengebied van Etten die wilden gaan voetballen, maar Internos te ver weg vonden. In 1963 maakten de blauw-witten de overstap van het wildvoetbal naar de Brabantse Voetbalbond en werd de laatste letter in de naam vervangen door de E van Etten. Na een jarenlang verblijf in de Brabantse afdeling en later de Zesde en Vijfde klasse werd in 2011 de weg omhoog ingeslagen met promotie naar de Vierde Klasse en vorig seizoen dus naar de Derde Klasse.

De promovendus kende een prima start met een gelijkspel tegen VVR en een overwinning bij Philippine. Vorige week werd de eerste nederlaag geleden. SC Gastel was met 4-1 te sterk.

RBC zakte door het 1-1 gelijkspel van afgelopen zondag tegen STEEN naar de vijfde plaats. De achterstand op koploper Victoria'03 bedraagt nu vier punten. Het verschil met DSE dat op de zevende plaats staat bedraagt een punt. Afgelopen dinsdag boekten de oranjehemden nog een prima 3-0 overwinning in een oefenwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser FC Binnenmaas. Daar was de geblesseerde Randy Elst nog niet bij, maar zondag zit hij weer bij de selectie.