RBC wint van FC Binnenmaas

08-10-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel tegen zaterdag 2e klasser FC Binnenmaas vanavond winnend afgesloten. In het Herstaco Stadion werd met 3-0 gewonnen.

Na enige afwezigheid stond Mo Azaimi weer in de basis. Randy Elst was nog niet inzetbaar. Hij verwacht aankomende donderdag weer aan te haken bij de training. Faysal Bensiali gaf zondagmiddag nog aan ongeveer twee weken nodig te hebben om weer aan te haken. Bensiali heeft last van een onsteking aan de achillespezen.

RBC kwam op voorsprong na een vrije trap van Anwar Tarfit. De snelle buitenspeler wist met een voorzet Bilal Dadi te bereiken die de bal in het doel kopte. Bij het tweede doelpunt was Dadi ook betrokken. Hij deed een overstapje na een pass van Tarfit, waarna Mujib Yaqoubi vrij voor de keeper kwam en de 2-0 aantekende. FC Binnenmaas was eenmaal dichtbij een treffer, maar die inzet belandde op de bovenkant van de lat.

In de tweede helft werd er flink gewisseld en scoorde RBC nog eenmaal. Yoran de Bruijn, die nog niet gescoord had dit seizoen, strafte geklungel in de verdediging van FC Binnenmaas af, 3-0.

RBC - FC Binnenmaas 3-0 (2-0)

Opstelling RBC: Barry Knook (Owen Braeckmans); Gino de Klerk, Gino Pieter (Riyad Khidar), Anass el Gamali, Yorben Bus (Marouane Hamdoune); Mo Azaimi (Chaib Azaimi), Mujib Yaqoubi, Yoran de Bruijn; Jari Rommens, Bilal Dadi (Adnane Samra), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 15' Bilal Dadi 1-0; 35' Mujib Yaqoubi 2-0; 80' Yoran de Bruijn 3-0

Scheidsrechter: Jack Brummer