RBC blameert zich tegen STEEN

06-10-2019

ROOSENDAAL - RBC heeft opnieuw puntverlies geleden in de competitie. De Roosendaalers speelden vorige week met 1-1 gelijk tegen Zundert en kwamen vandaag opnieuw niet verder dan een gelijkspel. Laagvlieger STEEN hield RBC op 1-1.

Bij RBC begonnen ditmaal Marouane Hamdoune en Anass el Gamali in de basis. El Gamali werd op het middenveld gezet, Hamdoune op zijn linksback-positie. In het doel mocht Matthias Deleij weer plaatsnemen. Aboubacar Coulibaly was ook weer present. Op het middenveld ontbrak Randy Elst, die een kwetsuur had opgelopen eerder deze week op het werk. Naast Elst waren de al geblesseerden Faysal Bensiali en Mo Azaimi ook niet inzetbaar.

RBC trok het eerste kwartier het initiatief naar zich toe, maar zag gedurende dat eerste kwart ook de bezoekers makkelijk uitbreken. De afvallende bal was in de meeste situaties voor de ploeg uit Zeeland. Na een kleine tien minuten moest Deleij ook handelend optreden bij een counter om erger te voorkomen. RBC kreeg mondjesmaat kansen. Zo krulde Anwar Tarfit een afstandsschot net naast en was Jari Rommens ook twee maal dichtbij. Voor de rest waren de afstandsschoten een makkelijke prooi voor de doelman van STEEN. Deleij moest aan de andere kant nog twee keer redding brengen op inzetten van de bezoekers.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Van samenspel was helemaal geen sprake en de spaarzame doelpogingen die RBC kreeg werden hoog over geschoten. Een kleine twintig minuten voor tijd kwam STEEN op voorsprong. Deleij kwam uit en kopte de bal zo bij een tegenstander in de voeten die de bal vervolgens in het lege doel kon schieten. Daarna leek STEEN de wedstrijd naar zich toe te trekken dat voetballend in de combinatie veel beter voetbal op de mat legde en nog dicht bij een tweede was, maar die afgang werd de Roosendaalse club bespaard. Vlak voor het einde reeg RBC ineens de kansen aaneen. Bilal Dadi zag een flink afstandsschot via de vuisten van de keeper gekeerd worden, Anass el Gamali zag zijn kopbal na een vrije trap van Tarfit gekeerd worden op de lijn. De ingevallen Mujib Yaqoubi kon de rebound in het lege goal schieten, maar schoot ruim voorlangs. Niet veel later werd een geplaatste kopbal in de verre hoek ook uit het doel gehouden. Een nederlaag leek aanstaande, maar na een afgeslagen hoekschop schoot Yoran de Bruijn tussen een wirwar aan spelers op het doel, die knap gered werd door de keeper maar Carlos Ramos was er als de kippen bij om de bal letterlijk in het doel te lopen (zie foto).

Door het gelijke spel is de afstand op koploper Victoria'03 opgelopen naar vier punten. Volgende week gaat RBC op bezoek bij DSE. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - STEEN 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Aboubacar Coulibaly (Mujib Yaqoubi), Carlos Ramos, Gino Pieter, Marouane Hamdoune (Yorben Bus); Gino de Klerk, Anass el Gamali, Anwar Tarfit; Jari Rommens (Adnane Samra), Bilal Dadi, Yoran de Bruijn

Scoreverloop: 71' Michael van Mol 0-1; 95' Carlos Ramos 1-1

Scheidsrechter: John van der Heijden