RBC ontvangt STEEN

03-10-2019

 

ROOSENDAAL - Komende zondag staat er voor RBC een thuiswedstrijd op het programma. De oranjehemden ontvangen het Zeeuws-Vlaamse STEEN in het Herstaco Stadion.

Na tien jaar zijn de mannen uit Sint Jansteen eindelijk weer terug in de Derde Klasse. De zwart-witten pakten vorig seizoen met overmacht de titel in 4A. Met een voorsprong van twaalf punten op Hontenisse en Oostburg was STEEN de meer dan terechte kampioen.

RBC speelde in haar historie nog nooit in competitieverband tegen STEEN. De club werd opgericht in 1929 onder de naam Rapiditas, maar die werd al snel veranderd in STEEN. Ondanks dat Sint Jansteen in de volksmond Steen wordt genoemd, is de clubnaam niet alleen een verwijzing naar het dorp, maar tevens de afkorting voor Strijd Trouw Eerlijk En Nobel.

STEEN begon de competitie met een 2-1 nederlaag bij SC Gastel. Vorige week werd op eigen bodem een 1-1 gelijkspel behaald tegen het uit de Tweede Klasse gedegradeerde Hoeven.

RBC leed vorige week bij Zundert het eerste puntverlies na de eerdere overwinning op MOC'17. Hierdoor staan de oranje-witten op de derde plaats en hebben twee punten achterstand op Terneuzen en Victoria'03, die beiden twee keer wisten te winnen. Terneuzen speelt zaterdagavond de derby tegen HVV'24 en Victoria'03 gaat op bezoek bij MOC'17.

Pupil van de Week bij RBC - STEEN is Elijah Ikpia. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter John van der Heijden.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Wedstrijdtickets zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Voor de supporters die hun SeizoenClubCard nog niet hebben afgehaald, ligt deze klaar aan de kassa.