De competitie gaat weer van start

20-09-2019

 

ROOSENDAAL - Nadat de afgelopen weken in het teken hebben gestaan van het districtsbekertoernooi, gaat eindelijk de competitie weer van start. RBC opent de competitie thuis tegen MOC'17.

Iedereen heeft zijn doelstellingen weer bepaald: een kampioenschap, een directe terugkeer naar de Tweede Klasse, meedoen voor een periodetitel, spelen in het linker rijtje of gewoon handhaving. Ook hebben de gebruikelijke voorbeschouwingen in de media weer plaatsgevonden. Zo tipten de voetbalspecialisten van een regionaal dagblad Zundert en SC Gastel als titelkandidaat met Hoeven als outsider. Wie het weet, mag het zeggen. Het bal in de Zondag Derde Klasse A van het district Zuid 1 wordt zaterdagavond geopend met een wedstrijd tussen Schijf en Zundert. 

RBC ontvangt MOC'17 dus in het Herstaco Stadion. De Bergenaren hopen net als RBC op een beter seizoen dan vorig jaar, waarin zij zich pas op de laatste speeldag wisten te handhaven. MOC'17 staat dit seizoen onder leiding van oud RBC-jeugdtrainer Ger Musters, die na zes seizoenen Zundert verliet. Hij zag een waslijst aan spelers vertrekken o.a. Matthias Deleij en Gino Pieter naar RBC. Verder verlieten ook de oud RBC'ers Thierry Aarts, Ali Boukayouht en Joey Tak Rozenoord. Daar tegenover staat dan weer de komst van Joshua Becht en Daan Mennes van DOSKO. Verder kwamen ook nog Colin Janse (HSC'28), Roy Belde (Grenswachters) en Tom van der Riesen (Steenbergen). Net als RBC wist ook MOC'17 de eerste ronde van de districtsbeker niet te overleven. In de laatste groepswedstrijd tegen vierdeklasser Clinge moest er gewonnen worden door de Bergse ploeg, maar het werd slechts 0-0 waardoor uitschakeling een feit was.

RBC wist zich deze week nog te versterken met een nieuwe speler. Oud RBC'er Adnane Samra besloot onlangs toch af te zien van zijn geplande overgang van RBC naar SC Kruisland en sloot deze week weer aan bij de selectie van trainer-coach Koos Waslander. "Ik heb met Adnane een goed gesprek gehad. Hij is een speler met kwaliteiten en bovendien afkomstig uit de eigen jeugd. Dat soort jongens moet je altijd een tweede kans gunnen," aldus Waslander.

De wedstrijd tegen MOC'17 zal in het teken staan van het overlijden van RBC-clubicoon en erelid Kees Vermunt. Ter nagedachtenis aan de afgelopen maandag op 88-jarige leeftijd overleden oud RBC-speler en -trainer zal de wedstrijd worden voorafgegaan door een minuut stilte. De spelers van RBC zullen aantreden met rouwbanden.

Scheidsrechter is Ton Stroobach uit Avenhorn. Pupil van de Week is Natan van Miert.

De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 3. Supporters die een RBC SeizoenClubCard hebben besteld (en betaald) kunnen hun kaart afhalen aan de kassa van het Herstaco Stadion. De aftrap is om 14:30 uur. De stadionpoorten gaan open om 13:15 uur.

Historie RBC - MOC'17:  
1929-1930     RBC - MEVO 0-1     2e klasse A - Divisie IV
1930-1931     RBC - MEVO 2-0     2e klasse A - Divisie IV
1931-1932     RBC - MEVO 8-0     2e klasse A - Divisie IV
1932-1933     RBC - MEVO 6-4     2e klasse A - Divisie IV
1971-1972     RBC - MOC'17 3-0     2e klasse B - Zuid 1
2018-2019     RBC - MOC'17 2-2     3e klasse A - Zuid 1