RBC wint van NSV

15-09-2019

 

NISPEN - RBC heeft het laatste groepsduel in de districtsbeker winnend afgesloten. Op bezoek bij NSV werd het 2-7 voor de ploeg van trainer-coach Koos Waslander. De ploeg uit Roosendaal wist bij aanvang al dat het kansloos was om een ronde verder te komen. Prinsenland had namelijk zaterdag al met 7-1 van DEVO gewonnen.

RBC begon met een aantal wisselingen aan het duel. Carlos Ramos was afwezig vanwege vakantie. Ook Anass el Gamali was niet inzetbaar. "Die heeft last van zijn lies," zo liet Anwar Tarfit na afloop weten. Ook Aboubacar Coulibaly was niet present. Daardoor moest Waslander wat wisselingen toepassen achterin. Marouane Hamdoune had een basisplek. Dat gold eveneens voor Mo Azaimi, die al een tijdje niet inzetbaar was na een knieblessure.

RBC kwam vrij snel op voorsprong. Mujib Yaqoubi werd weggestuurd door Yoran de Bruin, die op zijn beurt de inkomende Tarfit bereikte. Hij schoot de bal kiezelhard in de kruising, 0-1. De achterhoede bleef ook dit officiële duel een kritisch punt, ook omdat er veelal met drie man achterin werd gespeeld. Een schot uit de tweede lijn werd laag in de hoek gepromoveerd tot de gelijkmaker, 1-1. Daarna schroefde RBC het tempo flink op. Tarfit werd door Faysal Bensiali weggestuurd, waarna de eerstgenoemde zijn tweede maakte. Daarna kreeg de Roosendaalse ploeg een strafschop, nadat Yaqoubi werd neergelegd door de doelman van NSV. Yaqoubi schoot de bal binnen vanaf elf meter, 1-3. Daarna kopte Mo Azaimi, die nog nooit had gescoord voor RBC, een voorzet van Tarfit binnen (zie foto). Voor rust werd het ook nog 1-5 door Yaqoubi.

Na de rust geloofde RBC het wel. NSV kwam uit een van de spaarzame counters op 2-5. Doelman Matthias Deleij kon het eerste schot nog pakken, maar was kansloos op de rebound. Jari Rommens kopte daarna hard raak, na een puike voorzet van de ingevallen Gregory Noordzee. Het werd uiteindelijk ook nog 2-7 toen een vrije trap van Tarfit verkeerd werd beoordeeld en Bensiali het laatste zetje kon geven. Tarfit leek er nog 2-8 van te maken, maar zijn knal van afstand belandde op de onderkant van de lat.

Volgende week speelt RBC haar eerste wedstrijd voor de competitie. MOC'17 is dan de tegenstander in het Herstaco Stadion. (Foto: Arthur Verbraak)

NSV - RBC 2-7 (1-5)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Chaib Azaimi (Greg Noordzee), Gino Pieter, Marouane Hamdoune (Yorben Bus); Mo Azaimi, Gino de Klerk, Faysal Bensiali; Jari Rommens, Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit, Yoran de Bruijn (Bilal Dadi)

Scoreverloop: 7' Anwar Tarfit 0-1; 29' Angelo Bogers 1-1; 30' Anwar Tarfit 1-2; 31' Mujib Yaqoubi 1-3; 42' Mo Azaimi 1-4; 45' Mujib Yaqoubi 1-5; 57' Roel van Tiggelen 2-5; 61' Jari Rommens 2-6; 85' Faysal Bensiali 2-7

Scheidsrechter: Jordin Brands