RBC gaat samenwerken met METO

19-09-2019

 

ROOSENDAAL - RBC gaat samenwerken met METO. Beide clubs hebben daartoe gisteravond een intentieverklaring ondertekend in het Herstaco Stadion. De samenwerking heeft een looptijd van een seizoen met een optie voor nog een jaar.

De samenwerking is een uitvloeisel van RBC's regionale certificering en samenwerking met Feyenoord. Op grond hiervan is RBC verplicht om haar kennis te delen met andere amateurverenigingen in de regio. METO is de eerste club waarmee RBC een dergelijke overeenkomst aan gaat.

De ondertekening van de overeenkomst werd voorafgegaan door een wedstrijd tussen RBC JO11 en METO JO12. Daarbij waren ook alle spelers uitgenodigd die sinds de doorstart van RBC de overstap van METO naar RBC hebben gemaakt. Na afloop van de wedstrijd, die door RBC met 5-1 werd gewonnen, werd de overeenkomst namens METO ondertekend door jeugdvoorzitter Theo van de Logt en hoofd technische zaken Koos Siera. Namens RBC werd getekend door Noud Bominaar, bestuurslid jeugdzaken, en Edward Voorheijen van interne scouting. Als eerste officiële partner van RBC ontving METO-jeugdvoorzitter Van de Logt uit handen van RBC JO11-teammanager Joeri van Miert een herdenkingsplaquette (zie foto).

In het kader van de samenwerking gaat RBC trainingsdemonstraties en clinics geven in het Herstaco Stadion of op de locatie van METO met spelers en keepers van RBC en/of spelers van METO in vooraf afgesproken leeftijdscategorieën. Daarnaast gaat RBC kennis delen op technisch en medisch gebied en adviseren op organisatorisch gebied. Hiertoe kunnen trainers van METO onder andere stage lopen bij RBC gedurende een vooraf afgesproken periode en mag de technische staf van METO aanwezig zijn bij info avonden, bijvoorbeeld over voeding, en trainingsinstuiven. Daarnaast krijgt METO de mogelijkheid om oefenwedstrijden met jeugdteams te spelen in het Herstaco Stadion. (Foto: Arthur Verbraak)