Kleine kans op volgende ronde

13-09-2019

 

ROOSENDAAL - RBC speelt de laatste groepswedstrijd in de eerste ronde van de districtsbeker in Nispen tegen vierdeklasser NSV. De kans dat de oranje-witten zich nog voor de tweede ronde kunnen plaatsen is echter klein.

Op zaterdag speelt koploper Prinsenland thuis tegen DEVO. Bij winst of gelijkspel zijn de Dinteloorders door. Alleen in het geval dat DEVO de drie punten pakt, komt RBC pas in beeld. De Roosendalers zullen dan zelf moeten winnen waarna het doelsaldo zal beslissen wie van de drie ploegen door gaat.

Trainer-coach Koos Waslander ziet de wedstrijd tegen NSV daarom vooralsnog als een extra oefenwedstrijd: "De kans dat Prinsenland verliest is niet erg groot. Wij moeten deze wedstrijd gewoon benutten als een extra nuttige testcase."

De laatste keer dat RBC in Nispen op bezoek ging was op 9 oktober 2016 (zie foto). De Roosendalers wonnen toen met 0-3 en zagen tot tevredenheid dat METO en HSC '28 in een onderling duel niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor stond RBC na die middag alleen bovenaan in de 4e klasse B en zou dat seizoen uiteindelijk ook de titel pakken.

Zondag is de aftrap op Sportpark De Wallen om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is Jordin Brands uit Waalwijk. (Foto: Arthur Verbraak)

Historie NSV - RBC:
2014-2015     NSV - RBC     1-0     Zuid 1 - Zondag 4e klasse B
2015-2016     NSV - RBC     1-3     Zuid 1 - Zondag 4e klasse B
2016-2017     NSV - RBC     0-3     Zuid 1 - Zondag 4e klasse B