RBC langs JEKA

04-09-2019

ROOSENDAAL -  RBC heeft het oefenduel met JEKA winnend afgesloten. De club uit Breda kwam nog wel op voorsprong, maar de thuisploeg stapte na afloop winnend van het veld af (3-1 winst).

Bij de ploeg van trainer-coach Koos Waslander was Gino Pieter weer teruggekeerd van vakantie. Hij kwam er in de tweede helft in. RBC JO19-speler Rhiyad Khidar mocht weer invallen, net als in het oefenduel met Oosterhout (1-5 winst) en deed dat meer dan verdienstelijk.

In de eerste helft kwam JEKA vrij gemakkelijk op voorsprong. Een ingooi werd verkeerd beoordeeld en bij de tweede paal werd de bal simpel binnen getikt. Niet veel later was het alweer gelijk. Randy Elst zag een schot van richting veranderd worden door de tegenstander die op zijn beurt een eigen goal maakte, 1-1. JEKA was voor rust nog wel dichtbij de 1-2, na miscommunicatie achterin. Yorben Bus kon half ingrijpen en de paal deed de rest. De zondag tweedeklasser liet in de eerste helft een aantal goede combinaties zien en ook in de tweede helft kwamen ze een aantal keer gevaarlijk voor het doel, waar RBC het voornamelijk nog moet hebben van de individuele kwaliteit.

In de tweede helft nam RBC de leiding in het duel. Na geklungel in de defensie bij JEKA strafte Elst dit af. Anwar Tarfit had daarna het slotstuk, die van twintig meter een bal in de kruising schoot, 3-1. Tussendoor scoorde de Bredase ploeg nog, maar deed dit vanuit buitenspel. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - JEKA 3-1 (1-1)

Opstelling RBC: Barry Knook; Aboubacar Coulibaly, Carlos Ramos (Gino Pieter), Anass el Gamali, Yorben Bus; Gino de Klerk (Riyad Khidar), Randy Elst (Chaib Azaimi), Mujib Yaqoubi (Jari Rommens); Yannick de Bruijn, Bilal Dadi, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 10' teg. 0-1; 11' e.d. 1-1; 53' Randy Elst 2-1; 75' Anwar Tarfit 3-1

Scheidsrechter: Rick Nelemans