RBC verslikt zich in Prinsenland

31-08-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft haar eerste wedstrijd in het bekertoernooi verloren. De Roosendalers verloren in het eigen Herstaco Stadion met 1-2 van Prinsenland. RBC kwam rap op voorsprong, maar halverwege de eerste helft werd de stand weer gelijk getrokken. In de tweede helft trok de ploeg van trainer-coach Koos Waslander het initiatief weer naar zich toe, maar vlak voor tijd ging Carlos Ramos in de fout bij een te korte terugspeelbal wat de 1-2 inleidde.

Ten opzichte van de afgelopen twee oefenduels waren enkele wijzigingen aangebracht. Zo stond Bilal Dadi in het hart van de verdediging naast Ramos. Anass el Gamali begon als rechtsback. Gino de Klerk schoof op zijn beurt een linie door.

RBC opende sterk en kwam snel op voorsprong. Uit een voorzet van Faysel Bensiali kopte Jari Rommens (zie foto) de 1-0 binnen. Het leek geen moeilijke avond te worden voor de thuisploeg, maar het veldspel was allesbehalve zorgvuldig, en dat werd gedurende het duel alleen maar erger. Het nieuwe centrum oogde tevens helemaal niet zeker. Eenmaal kon een bal achter het centrum worden afgevlagd, maar bij de tweede bal achter de laatste linie was het meteen raak. Alleen voor doelman Matthias Deleij werd met een lob de stand gelijk getrokken. Niet veel later gebeurde weer hetzelfde, maar ditmaal viel er geen doelpunt. RBC bleef over het gehele duel wel de betere van de twee. Prinsenland trok zich volledig terug op de eigen zestien, maar was het gehele duel vrij succesvol in de tegenaanval die vaak niet goed onschadelijk werd gemaakt.

In de tweede helft voerde RBC het tempo op. Waslander had twee wissels toegepast. El Gamali werd eruit gehaald voor Aboubacar Coulibaly en Dadi werd naar voren geposteerd.  De Klerk kwam naast Ramos te staan. Mujib Yaqoubi was vlak na rust dichtbij, maar zijn inzet werd gepakt. Daarna bleef RBC de bovenliggende partij, maar het samenspel en de passing ging steeds verder achteruit. Prinsenland werd daardoor steeds gevaarlijker in de tegenaanval, maar het was uiteindelijk Ramos die de 1-2 inleidde met een tekorte terugspeelbal. Deleij, die al een aantal keer reddend kon optreden, had nu geen antwoord op de inzet.

RBC probeerde nog met de ingevallen Gregory Noordzee om de stand in ieder geval gelijk te trekken, maar echt hele grote kansen kreeg de thuisploeg niet meer. Door de nederlaag lijkt een kans op de volgende ronde nagenoeg verkeken. De Roosendalers spelen in het bekertoernooi nog tegen DEVO en NSV. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Prinsenland 1-2 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Anass el Gamali (Aboubacar Coulibaly), Carlos Ramos, Bilal Dadi (Greg Noordzee), Yorben Bus; Gino de Klerk, Faysal Bensiali (Chaib Azaimi), Randy Elst; Jari Rommens, Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 7' Jari Rommens 1-0; 28' Maikel den Ouden 1-1; 82' Henry Chidozie Ugwunna 1-2

Scheidsrechter: Daniel Jansen

Aantal toeschouwers: 187