Het echte werk gaat beginnen

30-08-2019

 

ROOSENDAAL - Na de oefencampagne gaat komend weekend het echte werk weer beginnen. Op het programma staat de eerste speelronde van de groepsfase van het districtsbekertoernooi. RBC ontvangt zaterdag derdeklasser Prinsenland.

RBC is met Prinsenland, DEVO en NSV ingedeeld in groep 2-04, waarvan de nummer 1 zich kwalificeert voor de tweede ronde. Met Prinsenland treft RBC meteen de sterkste tegenstander uit de groep. 

Net zoals RBC deed Prinsenland vorig seizoen lang mee voor het kampioenschap, maar moest uiteindelijk de titel aan Wieldrecht laten. In de nacompetitie werden de Dinteloorders in de tweede ronde uitgeschakeld door Zaamslag waardoor de gewenste terugkeer naar de Tweede Klasse werd gedwarsboomd. Trainer Daan Uithof moest het veld ruimen en werd vervangen door de Roosendaalse oefenmeester Natalino Storelli. In de voorbereiding op dit seizoen liep het qua resultaat nog niet echt crescendo bij Prinsenland. Er werd verloren van VVC'68, NSVV, Steenbergen en SC Kruisland. Alleen tegen Steenbergen 2 werd een overwinning geboekt. Net zoals bij veel andere tegenstanders treft RBC ook bij Prinsenland een oud RBC-speler in de selectie. De 19-jarige Rowin Bolluijt speelde van 2013 tot 2018 in de RBC Voetbal Academie.

RBC kende een korte, maar succesvolle oefencampagne. De mannen van trainer-coach Koos Waslander willen dat goede spel uiteraard doortrekken in het bekertoernooi. Vorig seizoen wist RBC de vijfde ronde te bereiken. Om dat resultaat te evenaren of te verbeteren, zal eerst een goed resultaat moeten worden neergezet tegen Prinsenland. Daarnaast is Prinsenland een goede graadmeter om te kijken hoe de oranjehemden er voor staan in vergelijking met vorig seizoen. In mei verloor RBC nog met 4-2 van Prinsenland in een oefenwedstrijd.

De aftrap in het Herstaco Stadion is zaterdagavond om 18:00 uur. Scheidsrechter is Daniel Jansen uit Reusel. De toegang is gratis.