RBC wint eerste oefenduel in Rotterdam

25-08-2019

 

ROTTERDAM - RBC heeft haar eerste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Rotterdam werd zondag tweedeklasser COAL met 1-3 verslagen. De Roosendaalse ploeg kwam wel op achterstand via een strafschop, en had het na twintig minuten moeilijk, maar voerde het tempo flink op in de tweede helft wat uiteindelijk een riante overwinning opleverde.

Bij RBC ontbraken nog een aantal spelers. Trainer-coach Koos Waslander kon niet beschikken over Gregory Noordzee (werken), Aboubacar Coulibaly (herexamen), Gino Pieter (vakantie) en Marouane Hamdoune (geschorst). In de basis verschenen daarentegen wel weer een hoop nieuwe namen ten opzichte van vorig seizoen. Opvallendste verschijning van al die nieuwelingen was Carlos Ramos. De voormalig prof van RBC droeg de aanvoerdersband en viel naast zijn voetballende kwaliteiten ook op door zijn enorme fysiek.

In de warmte nam de ploeg van Waslander het initiatief en de eerste grote kans was dan ook voor RBC. Mujib Yaqoubi werd goed weggestuurd, maar zijn stiftje ging net langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg moest zich vooral beperken tot countervoetbal, maar het had daarentegen geen kans nodig om op voorsprong te komen. Gino de Klerk maakte hands en de scheidsrechter wees naar de stip. Doelman Matthias Deleij zat wel in de goede hoek, maar de inzet werd hard in de kruising geschoten, 1-0. Daarna had RBC het moeilijk. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen om de score te verdubbelen, maar Deleij hield zijn doel verder schoon met enkele goede reddingen. RBC kon daar mondjesmaat wat tegenover stellen. Jari Rommens schoot van dichtbij over en Yaqoubi werd na een goede steekpass naar de achterlijn gedrongen en kon alleen een corner uit de situatie halen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig. RBC kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en kreeg vooral via Randy Elst enkele goede mogelijkheden. Een van zijn inzetten belandde op de kruising. Het was uiteindelijk de weer ingevallen Anwar Tarfit die de verdiende gelijkmaker op het scorebord bracht. Via een schot buiten de zestien wist hij de bal achter de doelman te krullen. Vlak daarna was het ook gelijk 1-2. Vanuit een corner kopte de ingevallen Bilal Dadi kiezelhard in, die alleen door de keeper via de onderkant van de lat uit het doel gehouden kon worden. Anass el Gamali wist de rebound tegen de touwen te koppen, 1-2.

Na de 1-2 kwam COAL ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de ingevallen Barry Knook. Maar Knook wist met een aantal katachtige reddingen de voorsprong te behouden. Ook van heel dichtbij wist Knook met een hand de bal over het doel te tikken. In de slotfase maakte RBC aan alle onzekerheid een einde. Een goede lange pass op Yaqoubi kon alleen onschadelijk gemaakt worden door een overtreding te begaan. De scheidsrechter wees naar de stip. Dadi mocht achter de bal staan en schoot binnen, 1-3.

Na afloop was ook coach Waslander tevreden: "Maar er moet nog wel veel gebeuren. Faysel (Bensiali red.) heeft nog niet getraind. En er komen er nog een aantal bij die er nu niet bij waren," zo liet hij na afloop weten. Over Ramos was hij tevreden: "Ik ben blij dat hij meegegaan is van Leonidas en weer terug is bij RBC." Dat beaamde Tarfit na afloop ook: "Ramos is de aanvoerder, zonder discussie. We zijn nog niet fit, en zijn misschien iets te laat begonnen, maar we trainen erg hard onder Koos (Waslander red.). Die fitheid komt de komende weken allemaal wel goed." Enig smetje op het duel was het uitvallen Mo Azaimi die vlak voor de rust om een wissel vroeg. "Jammer voor Mo. Hij heeft zo hard getraind en dan nu weer die blessure. Het is afwachten nu" zo liet Tarfit weten.

Hamdoune is voorlopig nog geschorst, maar kan binnenkort alweer aan de bak. Op 9 september zit zijn schorsing erop. Hij traint voorlopig voor zichzelf, omdat hij ook niet mag meetrainen met de selectie van de KNVB.

Aankomende dinsdag speelt RBC haar tweede oefenduel tegen Oosterhout. Het duel start om 20.00 uur in Oosterhout. (Foto: Arthur Verbraak)

COAL - RBC 1-3 (1-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij (Barry Knook); Gino de Klerk, Carlos Ramos, Anass el Gamali, Yorben Bus; Mo Azaimi (Faysal Bensiali), Randy Elst, Anwar Tarfit (Bilal Dadi); Jari Rommens (Mujib Yaqoubi), Mujib Yaqoubi (Chaib Azaimi), Yoran de Bruin (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 17' teg. 1-0; 71' Anwar Tarfit 1-1; 74' Anass el Gamali 1-2; 85' Bilal Dadi 1-3