Extra versterking voor RBC

03-07-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft nog een extra versterking aan de selectie voor komend seizoen kunnen toevoegen. Het is Bilal Dadi van het Amsterdamse ASV De Dijk dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Zaterdag Derde Divisie.

In eerste instantie zou de 21-jarige Rotterdammer (rechts op de foto) naar de Vlaardingse zaterdag hoofdklasser Zwaluwen vertrekken, maar vanwege gewijzigde arbeidsomstandigheden was voetballen op zaterdag geen optie meer. Omdat Dadi aan het eind van vorig seizoen al eens tot volle tevredenheid van hemzelf en de technische staf bij RBC had meegetraind, besloot de Rotterdammer alsnog over te stappen naar RBC. Omdat Zwaluwen het overschrijvingsverzoek echter niet voor het verstrijken van de deadline op 15 juni introk, leek een overgang naar Roosendaal op administratieve gronden af te ketsen. De KNVB bleek echter gevoelig voor het verzoek van het RBC-bestuur om coulance te betrachten en keurde de overschrijving naar RBC vandaag alsnog goed.

Door onvoorziene omstandigheden speelde Dadi de afgelopen twee seizoenen weinig wedstrijden. "Wat dat betreft was ik een meester in het kiezen van de verkeerde clubs", aldus de lachende middenvelder die ook verdedigend goed uit de voeten kan. Na een topseizoen bij zaterdag eersteklasser Rijsoord vetrok Dadi in 2017 naar Achilles'29 waar hij met het beloftenelftal zou gaan uitkomen in de Zondag Hoofdklasse. Door financiële problemen in Groesbeek was er in augustus 2017 een massale leegloop bij Achilles'29. Ook Dadi koos eieren voor zijn geld en verkaste naar het Utrechtse Magreb'90 dat uitkwam in de Zaterdag Derde Divisie. Financiële problemen met de Belastingdienst en gemeente, gedoe met supporters, vertrekkende spelers en puntenaftrek zorgden voor chaos en uiteindelijk degradatie.

Het afgelopen seizoen hoopte Dadi met ASV De Dijk in rustiger vaarwater terecht te komen, maar ook deze club raakte in de financiële problemen waardoor hij vroegtijdig afscheid nam van de Amsterdamse club: "Ik hoop echt bij RBC mijn plezier in het voetbal weer terug te vinden zoals ik dat twee jaar geleden bij Rijsoord had." Vorige week ging Dadi, vooruitlopend op de toestemming van de KNVB, al met de rest van de vernieuwde selectie op stap in Roosendaal: "Gezellig om weer eens met een leuke groep op pad te gaan. Ik had het ook erg naar mijn zin. Een goed begin van een hopelijk succesvol seizoen!" 

Bilal Dadi kwam in de jeugd onder meer uit voor DEHMusschen, Sparta Rotterdam en Excelsior Maassluis. (Foto: BOBKAT.nl)