Oud voorzitter Piet Koster overleden

27-06-2019

 

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag is oud voorzitter Piet Koster als gevolg van een ernstige ziekte op 81-jarige leeftijd overleden.

Koster was voorzitter van 1990 tot 1994. Destijds was de geboren Zeeuw en voormalig voorzitter van VC Vlissingen directeur van een autobedrijf in Roosendaal en Bergen op Zoom. Onder zijn leiding werd RBC een subtopper in de Eerste Divisie met als beste prestatie een vijfde plaats in het seizoen 1991-1992. RBC wist zich dat seizoen bijna voor de nacompetitie te plaatsen, maar verloor de daarvoor te spelen beslissingswedstrijd tegen Eindhoven met 2-0. Een seizoen later pakt RBC in december zelfs de koppositie in de Eerste Divisie, maar eindigde uiteindelijk als zevende.

Onder zijn voorzitterschap floreerde de businessclub, groeide het aantal sponsoren van 15 naar 200 en steeg de begroting van ƒ 800.000 naar ƒ 1,8 miljoen. Ook werd de Stichting Investeringsmaatschappij RBC opgericht. Hierin konden geïnteresseerde beleggers een participatiebewijs van ƒ 10.000 van de transferwaarde van een speler kopen. Bij een transfer van die speler deelden de participatiehouders de winst met de club. In die periode werd onder andere Pierre van Hooijdonk aan NAC verkocht voor ƒ 382.000. In 1993 verrees op De Luiten op de plaats van de overdekte staantribune aan de zijde van de Zwaanhoefstraat een nieuwe hoofdtribune waardoor het aantal zitplaatsen met 1650 plaatsen toenam.

Op bijgaande foto uit augustus 1991 poseert Piet Koster nog op de oude hoofdtribune van Stadion De Luiten. (Foto: Willem Mieras, PZC)

De crematie van Piet Koster is morgen in besloten kring. RBC is Piet Koster zeer dankbaar voor zijn inzet en ontwikkeling van de club destijds en wenst alle nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.