Slecht begin 2e periode

10-11-2013

RBC is slecht gestart in de tweede periode. In de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager WDS '19 werd met 4-3 verloren.

RBC begon goed aan de wedstrijd, maar dat was helaas slechts van korte duur. De 'Oude Dame van Breda' was het grootste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij. RBC kwam met een achterstand van 2-0 bij rust nog goed weg.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Met een afstandsschot maakte Mike Machielse de aansluitingstreffer. Helaas scoorde WDS '19 daarna al vrij snel de 3-1 en moest RBC opnieuw de inhaalrace inzetten. Redouan El Allaoui gaf daaraan de aanzet door wederom met een afstandsschot de WDS-keeper te verschalken: 3-2. Vrij vlot na de tweede aansluitingstreffer bracht Dennis Voermans RBC op gelijke hoogte: 3-3.

Na de gelijkmaker lag de wedstrijd een tijdje stil door een zware blessure van Mark van der Wegen, die rechtstreeks vanaf Sportpark Paradijs naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. De plaats van Van der Wegen werd, door de vele blessures die RBC momenteel teisteren, noodgedwongen ingenomen door trainer Erwin van der Woerdt.

Met nog tien minuten te spelen gingen beide ploegen vol voor de winst. Maar helaas voor de oranjewitten viel die toe aan WDS '19. Een door Arthur van den Broek gestopt schot werd in tweede instantie alsnog binnengewerkt door Abdul Avci: 4-3.

Door de nederlaag blijft RBC achtste op de ranglijst. Volgende week zondag speelt RBC thuis tegen Barça, de eerste wedstrijd van de laatste acht in deze periode die RBC nog heeft om deze nederlaag recht te zetten.

Tot zondag in het Herstaco Stadion, tot ziens bij RBC!