Laatste versterking voor RBC: Yoran de Bruijn

15-06-2019

 

ROOSENDAAL - Yoran de Bruijn is de laatste versterking die RBC voor volgend seizoen aan haar selectie heeft toegevoegd. De 19-jarige aanvaller is afkomstig van VVR.

De Bruijn speelt al vanaf de F-pupillen bij de Rijsbergse club. Drie jaar geleden debuteerde De Bruijn al in het eerste elftal van VVR in de Vierde Klasse. In het tweede jaar werd hij een vaste kracht bij de blauw-witten en promoveerde naar de Derde Klasse, waar hij dit seizoen RBC in de competitie trof.

RBC hield de ontwikkeling van De Bruijn al enige tijd in de gaten. De Bruijn is tweebenig, snel en heeft een goed schot. Bij VVR speelt hij links in de spits, maar kan ook op rechts benut worden. 

De Bruijn kijkt uit naar zijn overgang naar RBC, maar heeft er wel een dubbel gevoel bij: "Ik speel immers al mijn hele leven voor VVR, al mijn vrienden voetballen daar. Ik heb het wat dat betreft echt getroffen en ben met name trainer Kees Daemen ontzettend dankbaar dat ik me onder hem heb kunnen ontwikkelen tot een vaste waarde in het eerste elftal. Maar aan de andere kant wil ik ook graag eens kijken of ik bij een andere club kan doorgroeien. RBC lijkt me op dit moment de ideale club. Op dit moment nog derdeklasser, maar met de ambitie om hogerop te komen. Het zou mooi zijn als ik op dat succes mee zou kunnen liften. Mijn dorpsgenoot Tommie Kerstens is wat dat betreft een mooi voorbeeld voor mij hahaha." (Kerstens speelde van 1985 t/m 1991 met RBC in de Eerste Divisie, red.).

Met de komst van Yoran de Bruijn heeft RBC de selectie voor komend seizoen rond. "We hebben geprobeerd om de selectie dusdanig te versterken dat er zoveel mogelijk posities dubbel bezet zijn of kunnen worden. De belangrijke spelers zijn gebleven en die hebben we aangevuld met jongens met veel ervaring en een aantal jonge talentvolle kerels, uit zowel de Voetbal Academie als van buitenaf. Een ideale mix waar Koos Waslander mee aan de slag kan," aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Lion de Frel.

De selectie ziet er als volgt uit: Chaib Azaimi, Mo Azaimi, Faysal Bensiali (SC Kruisland), Yoran de Bruijn (VVR), Yorben Bus (Voetbal Academie), Aboubacar Coulibaly (Voetbal Academie), Matthias Deleij (MOC'17), Randy Elst, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune, Gino de Klerk, Barry Knook (Voetbal Academie), Greg Noordzee (Overmaas), Gino Pieter (MOC'17), Carlos Ramos (Leonidas), Jari Rommens (Zwaluwen Olmen), Anwar Tarfit en Mujib Yaqoubi.

(Foto: Pix4Profs / Johan Wouters)