RBC versterkt defensie met Carlos Ramos

13-06-2019

 

ROOSENDAAL - RBC versterkt haar defensie met oud RBC-speler Carlos Ramos. De 32-jarige verdediger speelt nu nog voor Hoofdklasser Leonidas.

Carlos Ramos (op de foto links in actie voor Leonidas) speelde in de jeugd voor Excelsior, Feyenoord, Vitesse en RKC Waalwijk. Bij de Waalwijkers maakte hij de overstap naar het beloftenelftal. Vervolgens kwam hij uit voor Jong Feyenoord en Jong AZ. In 2008 kwam Ramos op amateurbasis naar RBC. Hij debuteerde voor de oranje-witten in het betaald voetbal op 8 augustus 2008 in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Omniworld. Ramos presteerde dusdanig goed dat toenmalig trainer-coach Rob Meppelink de club adviseerde Ramos te contracteren, hetgeen in november 2008 geschiedde. Ramos speelde twee seizoenen voor RBC en kwam tot 47 wedstrijden. Na zijn periode bij RBC vertrok hij naar eersteklasser Deltasport en kwam daarna uit voor Hoofdklasser SC Feyenoord, Topklasser Kozakken Boys, Hoofdklasser ASWH en eersteklasser Brielle. Dit seizoen speelt hij bij Leonidas, dat tot zijn vertrek naar RBC onder leiding stond van trainer Koos Waslander. Ramos strijdt nog met Leonidas in de nacompetitie om handhaving in de Hoofdklasse. Vanavond speelt hij met de Rotterdammers in de halve finale in Oss tegen SV TOP.

Negen jaar na zijn vertrek uit Roosendaal keert Ramos volgend seizoen dus terug naar RBC. "Ja, en daar ben ik absoluut heel erg blij mee", aldus de oud RBC'er. "Ik heb goede jaren gehad bij RBC en na al die jaren in de top van het amateurvoetbal denk ik voor RBC opnieuw van grote waarde te kunnen zijn. De trainer wil in ieder geval dat ik met mijn ervaring, niveau en manier van spelen een belangrijke rol ga vervullen om het team beter te maken waardoor RBC stappen omhoog kan zetten. En die uitdaging wil ik volgend seizoen graag aangaan." (Foto: The Arsenal Fotografie)