Rotterdamse spits voor RBC

10-06-2019

 

ROOSENDAAL - Komend seizoen speelt RBC met een Rotterdamse centrumspits. De 34-jarige Greg Noordzee verruilt zaterdag vierdeklasser Overmaas voor het Herstaco Stadion.

Noordzee speelde in de jeugd voor Zwart Wit'28 en Spartaan'20. Na twee seizoenen bij TOGR belandde hij in de Eerste Klasse bij SC Feyenoord. Daar viel hij dusdanig positief op dat Leen Looijen, de toenmalig technisch directeur van N.E.C., hem wilde contracteren. Diens plotselinge ontslag gooide echter roet in het eten en Noordzee ging niet naar Nijmegen, maar naar Hoofdklasser SHO. Na een tussenjaar bij TOGR kwam Noordzee uit voor Hoofdklasser Nieuwenhoorn. Vanwege zijn werkzaamheden besloot Noordzee het voetbal op hoog amateurniveau vaarwel te zeggen en speelde daarna in vriendenteams bij SCO'63 en Pernis. Twee seizoenen geleden begon hij bij Overmaas waar Koos Waslander zijn trainer werd. "Greg is sterk aan de bal en doelgericht in de zestien. Hij heeft een goede mentaliteit, het is een winnaar. Greg staat positioneel vaak goed. En door zijn ervaring gaat hij heel belangrijk worden voor de groep", aldus RBC's trainer-coach.

"RBC heeft profvoetbal gespeeld", antwoordt Noordzee op de vraag wat hij over zijn nieuwe club weet te vertellen. "En mijn maat Cuco Martina tekende er zijn eerste profcontract. Ik heb begrepen dat ze dit seizoen derde zijn geworden en nacompetitie hebben gehaald, maar niet gepromoveerd zijn. Komend seizoen wil de club dat die prestaties verbeterd worden. Dat lijkt me een mooi streven", aldus de nieuwe RBC-spits.