RBC versterkt zich met Faysal Bensiali

08-06-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft zich versterkt met Faysal Bensiali. De 27-jarige aanvoerder van SC Kruisland speelt volgend seizoen in het oranje-wit in het Herstaco Stadion.

Faysal Bensiali voetbalde het grootste deel van zijn voetbalcarrière voor NAC Breda. Als C-junior maakte de Roosendaler de overstap van BSC naar Breda en zou daar maar liefst acht jaar blijven. In zijn laatste seizoen bij NAC Breda (2012-2013) speelde Bensiali een aantal oefenwedstrijden mee met het eerste elftal, maar kwam voornamelijk uit voor Jong NAC Breda. Vanwege zijn studie besloot Bensiali zijn heil te zoeken in het amateurvoetbal. Hij speelde achtereenvolgens voor het Belgische Wijnegem VC, dat uitkwam in de Tweede Klasse Provinciaal, en Alliance dat toen nog in de Derde Klasse speelde, alvorens hij drie jaar geleden de overstap maakte naar tweedeklasser SC Kruisland.

"Bij SC Kruisland heb ik het prima naar mijn zin gehad, maar ik was na drie jaar echt toe aan een nieuwe uitdaging. RBC is een club met ambitie en ik zie er echt potentie in", aldus Bensiali. "Ik merk aan alles dat RBC vooruit wil en daar wil ik graag deel van uitmaken. Ik heb al diverse gesprekken gevoerd met de technische mensen van de club en mijn toekomstige medespelers en heb er super veel zin in."

Bensiali is een aanvallende middenvelder, maar kan ook op zowel de linker- als de rechter flank uit de voeten. (Foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)