Koos Waslander ook volgend seizoen hoofdtrainer van RBC

07-06-2019

 

ROOSENDAAL - Koos Waslander blijft ook volgend seizoen hoofdtrainer van RBC. Waslander was een maand geleden al aangesteld tot het eind van dit seizoen, waarbij RBC aangaf te willen onderzoeken of een langer verblijf mogelijk zou zijn. Hierover zijn beide partijen tot overeenstemming gekomen.

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Lion de Frel is enthousiast over Waslander: "Koos is laagdrempelig voor de spelers, hij voelt ze aan, hij begrijpt ze en communiceert op passende wijze. Maar aan de andere kant is hij ook heel direct en duidelijk, dat is zijn kracht. En zijn coaching is uitstekend."

Ook Waslander is tevreden met zijn langer verblijf in Roosendaal: "Ik vind het een mooie uitdaging om mijn bijdrage te leveren aan de ambities van de club. Die staan namelijk nog steeds recht overeind." De interim coach heeft de afgelopen periode gebruikt om de selectie grondig te analyseren en het bestuur geadviseerd aan welke ontbrekende facetten gewerkt zou moeten worden. "Het bestuur heeft zeer zeker de intentie alles te doen wat in haar vermogen ligt om de selectie te versterken", aldus De Frel. "Volgend seizoen willen we namelijk beter presteren dan afgelopen jaar en met Koos aan het roer hebben we daar alle vertrouwen in." (Foto: Raphael Drent)