Twee nieuwe keepers

06-06-2019

 

ROOSENDAAL - Volgend seizoen gaat RBC verder met twee jonge en talentvolle keepers: Matthias Deleij (18) en Barry Knook (19). Door het vertrek van Joeri Leest (naar Prinsenland) en Jordi Brühns (naar BSC) moest RBC op zoek naar twee vervangers.

Barry Knook stroomt door vanuit JO19. Knook maakte dit seizoen al zijn debuut in het eerste elftal in de laatste competitiewedstrijd tegen Victoria'03 (zie foto links), waarin hij een strafschop stopte. Ook in de nacompetitie tegen WSC mocht hij zijn opwachting maken. Knook begon bij RBC in het eerste seizoen na de doorstart in de D1, maar presteerde destijds dusdanig goed dat NAC Breda hem al direct wegkaapte uit Wouwse Plantage. Na vier jaar in Breda speelde hij nog een seizoen bij FC Dordrecht, waarna hij vorig seizoen terugkeerde naar RBC. "Ik ben blij met mijn kans in de selectie van het eerste elftal volgend seizoen", aldus Knook.

Matthias Deleij komt over van MOC'17. Hij begon dit seizoen bij de Bergenaren in JO19, maar verdrong na de winterstop de van RBC overgenomen Thierry Aarts uit het 1e elftal. Hij keepte een uistekende tweede seizoenshelft en speelde onder andere tegen RBC een prima wedstrijd (zie foto rechts). Deleij speelt vanaf JO15 bij MOC'17 en kwam daarvoor uit voor Halsteren. Deleij is MOC'17 dankbaar voor de ontwikkeling en kansen die hij bij de Bergse club heeft gehad, "maar ik denk dat het voor mijn ontwikkeling beter is om over te stappen naar RBC, gezien de ambities van de club", aldus Deleij.

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Leon de Frel heeft vertrouwen in de twee keepers: "Het zijn twee jongens met veel potentie. Ze hebben allebei aangetoond probleemloos mee te kunnen op dit niveau. Barry is een meevoetballende keeper die door zijn coaching prima leiding kan geven aan de verdediging. Matthias heeft uistekende reflexen en is ijzersterk in de lucht. Ze zullen met elkaar de concurrentie aan moeten gaan en zorgen dat ze daardoor het beste uit zichzelf naar boven halen." (Foto's: Arthur Verbraak)