Chaib Azaimi brengt ervaring en rust

05-06-2019

 

ROOSENDAAL - Chaib Azaimi wordt volgend seizoen toegevoegd aan de selectie van RBC. De 32-jarige routinier moet ervaring en rust brengen in het team.

Azaimi werd als jeugdspeler door RBC gescout en speelde bij de D-pupillen en de C-junioren in het oranje-wit. Daarna speelde hij in de jeugd bij BSC. Vervolgens vertrok hij naar de Schiedamse eersteklasser SVVSMC en speelde daarna voor de Hoofdklassers Papendrecht en Hollandia uit Hoorn. Met Baronie kwam hij uit in de toenmalige Topklasse (de huidige Derde Divisie). Vanuit Breda belandde hij in het seizoen 2014-2015 bij Roosendaal dat destijds nog in de Eerste Klasse acteerde. Na dat seizoen stopte hij met voetballen omdat hij het niet meer kon combineren met zijn werk en de voorkeur gaf aan zijn maatschappelijke carrière. Nu zijn werkzaamheden het weer toelaten, wil hij het voetballen weer oppakken. Dat laatste wil Azaimi bij RBC gaan doen. 

"Bij RBC lopen er nog zo veel oude bekenden uit mijn jeugdperiode dat het voelt als terugkomen", aldus Azaimi. "Daarnaast spreken de doelstellingen van de club, zowel met het eerste elftal als met de jeugd, mij erg aan. Mogelijk dat ik nog iets kan betekenen voor de jeugdopleiding. Voor wat het eerste elftal betreft hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een positieve sfeer en de mentale weerbaarheid van het team. Hoewel ik de afgelopen jaren mijn conditie redelijk op peil heb gehouden, ga ik de komende periode vol aan de bak om straks bij de start van de voorbereiding wedstrijdfit te zijn." Bestuurslid voetbaltechnische zaken Lion de Frel beaamt dat dit laatste het enige is waar Azaimi aan moet werken: "Chaib is namelijk een jongen die nooit lager heeft gespeeld dan de Eerste Klasse, dus voetballen kan hij absoluut. En als hij volledig fit is, gaat hij voor RBC van zeer grote waarde zijn."

Azaimi (op de archieffoto in actie voor Papendrecht) is een allround middenvelder, die ook aanvallend uit de voeten kan.