RBC verliest en treft WSC in nacompetitie

26-05-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft ook het laatste competitieduel niet kunnen winnen. In het eigen Herstaco Stadion verloor het met 1-2 van laagvlieger Victoria'03.

Bij RBC stond er een nieuwe keeper in het doel. Barry Knook, keeper van RBC JO19, mocht het doel verdedigen. Er waren ten opzichte van vorige week nog meer wijzigingen. Mo Azaimi en Gino de Klerk zijn op tijd fit voor de nacompetitie en begonnen vandaag gelijk in de basis. Jacques Dekker kon daardoor weer in de vleugelaanval beginnen en Aboubacar Coulibaly nam diens posities als rechtsback over.

Het spel was vanaf het begin voor RBC. Victoria'03 werd naar achteren gedrukt en moest het vooral via counters hebben. De Roosendalers kregen de eerste grote kans via Mujib Yaqoubi. Anwar Tarfit brak door op links en Yaqoubi trok naar de eerste paal. Een sliding van een verdediger voorkwam een doelpunt. Na een klein half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een vrije trap werd Knook in zijn eigen hoek verrast, 0-1. Daarna herstelde Knook zich weer. Eerst wist hij een inzet van dichtbij te keren en niet veel later wist hij met een goede save een simpel toegekende strafschop te keren.

In de tweede helft kwam RBC al snel op gelijke hoogte. Het begin was voor Victoria'03, maar daarna nam de Roosendaalse ploeg het heft weer in handen. Een schot van Randy Elst werd gepromoveerd tot doelpunt (zie foto). Daarna leek RBC door te gaan drukken, maar langzamerhand nam de ploeg uit Oudenbosch de regie toch weer over. Uit de tweede lijn werd knap in de verre bovenhoek geschoten, 1-2. RBC kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar net als de vorige weken gingen deze er niet in.

RBC treft in de eerste ronde van de nacompetitie WSC. Volgende week moet de ploeg van trainer-coach Koos Waslander op bezoek bij de club uit Waalwijk. Bij winst gaat RBC naar de tweede ronde. Bij verlies is het seizoen klaar. Mogelijk dat Quincy Schouten volgende week toch inzetbaar is. De centrale verdediger gaat deze week van dag tot dag bekijken of de situatie verbetert. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Victoria'03 1-2 (0-1)

Opstelling RBC: Barry Knook; Aboubacar Coulibaly (Huub Schuit), Anass el Gamali, Jeroen Molenaar (Levy Schotel), Yorben Bus; Gino de Klerk (Jelte Pal), Randy Elst, Mo Azaimi; Jacques Dekker, Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 27' Ricardo de Wit 0-1; 54' Randy Elst 1-1; 71' Ricardo de Wit 1-2

Scheidsrechter: Niels Janssen

Aantal toeschouwers: 205