Pupil van de Week: Stanley de Brito

23-05-2019

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen Victoria'03 is Stanley de Brito.

Stanley is op 26 februari elf jaar geworden en zit in groep 7. Hij deed vorig jaar in de meivakantie mee aan een talentendag in het Herstaco Stadion en werd direct aangenomen voor de RBC Voetbal Academie. Na het ondertekenen van zijn intentieverklaring heeft hij deelgenomen aan de selectietraningen en ging hij dit seizoen spelen in de JO11-2.

Stanley is pas laat begonnen met voetballen, omdat hij van zijn moeder eerst kennis moest maken met verschillende sporten. Maar na zijn eerste proeftraining was het voor hem direct duidelijk wat hij wilde en dat is voetballen. Stanley heeft vorig seizoen met veel plezier bij BSC gevoetbald. Zijn grote voorbeeld is zijn neef Lerin Duarte, die zijn jeugdopleiding bij Sparta heeft gevolgd en nu bij Heracles voetbalt. Zijn favoriete club is Barcelona. Stanley kwam bij RBC binnen als aanvaller, maar speelt dit seizoen als verdediger. Dit was wel even wennen voor hem, maar door de vele trainingen heeft hij veel geleerd. Hij heeft het nu naar zijn zin achter in het veld en ook in zijn team. Hoogtepunt bij RBC is zijn deelname met de JO12 aan het toernooi om de Mediterranean International Cup in Spanje. Hij heeft hier onder andere een wedstrijd gespeeld tegen Valencia U12 en meerdere wedstrijden gekeken van Barcelona met als favoriet Shane Kluivert. Dit was voor Stanley een mooie ervaring en een week om nooit meer te vergeten.

Natuurlijk heeft hij naast het voetballen nog een andere hobby en dat is gamen. Hij gaat graag online met zijn klasgenootjes en voetbalvrienden. Zijn lievelingseten is sushi en dit maakt hij dan ook graag zelf. Verder houdt hij van de F1 en gaat dit jaar voor zijn derde keer mee kijken in België. Volgend jaar gaat hij samen met de JO11-1 op een groot veld voetballen en hoopt hij veel te leren van trainer Denise.

De talenten adoptieplan sponsor van Stanley zijn Opa en Oma Plinck. (Foto: Bram Visser Fotografie)