RBC kansloos ten onder in Terneuzen

19-05-2019

 

TERNEUZEN - RBC heeft de tweede plaats in de Derde Klasse A op bezoek bij Terneuzen niet kunnen verdedigen. De Roosendalers hadden het betere van het spel de eerste twintig minuten, maar nadat Quincy Schouten geblesseerd afhaakte en twee doelpunten snel achter elkaar vielen nam de thuisploeg de regie volledig over. RBC mocht achteraf nog blij zijn met een 6-0 nederlaag.

Bij RBC begon Joeri Leest weer in de goal. Achterin begon Huub Schuit in de basis. Voorin was weer een plek voor Jelte Pal. Ook RBC JO19-speler Aboubacar Coulibaly had ook weer een basisplek.

De Roosendalers begonnen het duel goed met een bal op de paal. Daarna kreeg de thuisploeg een goede kans, maar die wist doelman Leest onschadelijk te maken. De oranje-witten bleven de bovenliggende partij en kwamen een aantal keer gevaarlijk door. Maar telkens viel de bal verkeerd of was de eindpass niet zuiver genoeg. Aan de andere kant was het wel raak na een foutieve pass van Coulibaly. Jeroen Molenaar was te traag om de snelle Constacia af te stoppen, 1-0. Twee minuten later was het weer raak. Nu ging Leest in de fout. Een simpel schot van Kiran ging onder hem door. De moed zakte in de schoenen, want daarvoor was Quincy Schouten ook al uitgevallen. De centrale verdediger komt dit seizoen niet meer in actie. RBC kwam nog een aantal keer goed door, maar ook nu was de eindpass niet goed. Aan de andere kant werd een schot uit de tweede lijn door Leest nog gestopt, maar de instormende Constancia schoot de rebound binnen.

In de rust was nieuwbakken coach Koos Waslander druk in discussie met assistent Jack Embregts om het tij te keren. Alle goede bedoelingen ten spijt, RBC werd door de steeds zwakkere verdediging compleet omver gekegeld. Leest wist nog drie goede reddingen te verrichten, maar Kiran - zeker twintig kilo te zwaar - liet daarna even zijn klasse zien. Eerst kwam hij alleen voor de keeper en omspeelde Leest simpel en niet veel later schoot hij ook nog prachtig diagonaal in de kruising.Tussendoor schoot Van den Hout ook nog raak. RBC kwam niet verder dan enkele simpel te pakken afstandsschoten.

Door de nederlaag is RBC plek twee kwijt. Volgende week ontvangt de Roosendaalse ploeg laagvlieger Victoria'03. (Foto: Arthur Verbraak)

Terneuzen - RBC 6-0 (3-0)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Jacques Dekker, Huub Schuit, Quincy Schouten (Yorben Bus), Jeroen Molenaar; Anass el Gamali, Aboubacar Coulibaly, Randy Elst; Mujib Yaqoubi, Jelte Pal (Yeidi Muurmans), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 24' Jardell Constansia 1-0; 26' Can Kiran 2-0, 44' Jardell Constansia 3-0; 75' Can Kiran 4-0; 80' Colin van de Hout 5-0; 83' Can Kiran 6-0

Scheidsrechter: Nick Hupkes