RBC kan ook niet winnen van Schijf

12-05-2019

 

ROOSENDAAL - RBC heeft ook tegen laagvlieger Schijf geen overwinning weten te behalen. De bezoekers kwamen in het Herstaco Stadion drie maal tot scoren. Het vuurde twee maal op doelman Jordi Brühns. Twee maal was het ook raak. Bij het eerste doelpunt werd het doelpunt afgevlagd, bij de tweede poging werd het doelpunt wel goedgekeurd. Daarvoor wist de ploeg uit het gelijknamige dorp ook al tot scoren te komen, maar toen liep men een voorzet van de ingevallen Adnane Samra in het eigen doel. RBC wist wel twee maal de paal en eenmaal de lat te raken.

Nieuwe hoofdtrainer Koos Waslander had enkele wijzigingen toegepast ten opzichte van vorige week. Michiel Kuipers mocht voor het eerst dit seizoen in de basis starten als linksback. Jordi Brühns nam de plek in van voormalig eerste doelman Joeri Leest. Mo Azaimi was weer hersteld van zijn opgelopen blessure in het duel met SAB en kreeg ook een basisplek. Jelte Pal begon in de punt.

Het werd al snel duidelijk waarvoor Schijf was gekomen. De poorten werden gesloten achterin en men probeerde via counters eruit te komen. Eenmaal was dat succesvol, maar werd het doelpunt afgevlagd. RBC kwam met moeite door de defensie van de bezoekers. Pal kreeg de grootste kans, maar van dichtbij schoot hij op de paal.

In de tweede helft wisselde Waslander aanvallend. Mike Schalk en Anass el Gamali kwamen binnen de lijnen. Pal wist in de tweede helft opnieuw de paal te raken van dichtbij en RBC had de hulp van een verdediger van Schijf nodig om de score te openen. De ingevallen Samra gaf een lage voorzet die door een speler van Schijf over de doellijn werd gelopen. Lang kon RBC niet van de voorsprong genieten, ook dat is een terugkerend fenomeen. Binnen een minuut was het raak aan de andere kant. De aanvaller van Schijf kon simpel wegdraaien en schoot in de verre hoek de gelijkmaker op het bord. De Roosendalers kwamen in de tussentijd inmiddels met tien man te staan, want Samra was geblesseerd geraakt bij zijn assist op het eigen doelpunt van Schijf. RBC kreeg via El Gamali nog een enorme kans, maar van dichtbij schoot hij op de lat.

Volgende week gaat RBC op bezoek bij nummer drie Terneuzen. De Roosendalers moeten de ploeg uit de gelijknamige stad op afstand houden, om zo haar nacompetitiewedstrijden thuis te kunnen spelen. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Schijf 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Jordi Brühns, Jacques Dekker (Mike Schalk / Adnane Samra), Quincy Schouten, Jeroen Molenaar, Michiel Kuipers (Anass el Gamali); Aboubacar Coulibaly, Mo Azaimi, Randy Elst; Mujib Yaqoubi, Jelte Pal, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 67' Gerben Potters (e.d.) 1-0; 69' Nick van Dijk 1-1

Scheidsrechter: Brian van Geffen

Aantal toeschouwers: 173