Pupil van de Week: Ilias el Khassim

08-05-2019

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen Schijf is Ilias el Khassim. Onze razende reporter sprak met hem.

Erg soepel met RBC gaat het momenteel niet. De mannen hebben broodnodig positieve energie nodig en onze Pupil van deze Week gaat dat de mannen geven. Op het fietske begeef ik mij naar het stadion. De dagen gaan weer lengen en rond half zeven schijnt er nog een heerlijk avondzonnetje op de tribune. Ik ben daar even tussen de ouders van de JO11-1 gaan zitten om te genieten. Noeste trainingsarbeid leveren de boys waarbij trainer Denise tevreden de verrichtingen gadeslaat. En dat doet niet alleen Denise, maar ook de vader van Ilias geniet van de mooie combinaties van Ilias en zijn teammaatjes. Na afloop wacht ik in de catacomben Ilias op. Ilias is een jongen met altijd een brede lach op zijn gezicht. Volgens Denise een waardevolle kracht die in alle linies inzetbaar is. Ilias heeft een fijne techniek en leuke dribbel. Tijd voor het interview. 

Op 5-jarige leeftijd is Ilias gaan voetballen bij Halsteren. Vanaf 2017 voetbalt hij bij RBC. Zijn mooiste voetbalmoment bij RBC is het voetbaltoernooi vorig jaar. Ilias heeft niet 1 maar 2 favoriete clubs, namelijk Barcelona en Feyenoord. Tja en dan komt zijn grote voetbaldroom aan de orde. Ilias wil eerst een stap maken naar een Eredivisieclub om vervolgens door te stoten naar het buitenland. Ilias kan heel goed voetballen maar als hij rijst met kip heeft gegeten, kan hij nog een versnelling hoger. De hobbies van Ilias wijken niet veel meer af dan die van de andere jongens: voetballen en  gamen. Het was een heel gezellig gesprek met Ilias. Met een verlegen lach vraagt hij beleefd of het een interessant interview was geweest. Nou het was meer dan boeiend. Wat zal hij a.s. zondag een steun in de rug zijn voor onze spelers van RBC 1 voor de wedstrijd tegen Schijf in het Herstaco Stadion. Ilias heel veel plezier bij de wedstrijd! (Foto: Bram Visser Fotografie)