Terug naar Philippine

26-04-2019

 

ROOSENDAAL - Zondag reist RBC voor de tweede keer af naar Philippine. Op 10 maart waren de oranjehemden ook al in Zeeuws Vlaanderen, maar besloot de scheidsrechter de wedstrijd niet door te laten gaan vanwege de hevige storm.

Door de winst van Roosendaal in de vooruitgespeelde wedstrijd tegen SAB heeft RBC nu een achterstand van vijf punten op de koploper. Aan RBC de opdracht om die achterstand te verkleinen. Dat moet dan gebeuren in de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd.

Philippine zit momenteel in een wisselvallige fase. De laatste twee wedstrijden tegen Roosendaal en VVR werden allebei thuis verloren, terwijl daarvoor bij HVV'24 weer wel werd gewonnen. De ploeg van trainer John Karelse vinden we terug op de zesde plaats.

RBC ging vorig seizoen voor de eerste keer in haar historie bij Philippine op bezoek. Dat duel eindigde in 1-1. De Roosendalers kwamen vroeg op achterstand, maar trokken de stand in de tweede helft gelijk. In de slotfase van het duel leek de ingevallen Jovanni van Nijnatten RBC aan de overwinning te helpen. De scheidsrechter keurde het doelpunt eerst goed, maar na overleg met de grensrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd.

Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Jan Verpaalen. De aftrap op Sportpark Bermpje is om 14:30 uur.