RBC wint opnieuw niet

21-04-2019

 

OUD GASTEL - RBC heeft in het duel met SC Gastel niet voor de ommekeer kunnen zorgen. De Roosendalers kwamen twee keer op voorsprong, maar het moest ook twee keer een tegentreffer incasseren. In het slot van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer-coach Jack Embregts nog drie enorme kansen, maar het net wilde niet bollen.

Bij RBC begon Jacques Dekker sinds lange tijd weer in de basis. Op het middenveld werd Randy Elst wat naar achteren gezet en had Levy Schotel een basisplek. Voor de rest waren het de gebruikelijke namen.

RBC opende sterk. Binnen één minuut zat de eerste treffer er al in. Via rechts werd Mujib Yaqoubi bediend die de bal wist in te koppen, 0-1. Lang kon de Roosendaalse ploeg niet van de voorsprong genieten, want doelman Joeri Leest ging in de fout. Een simpel rollertje kon niet worden tegengehouden door de goalie, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag belanden. In het restant van het duel werd het spel van RBC alleen maar minder. SC Gastel, dat wel goede combinaties op de mat legde, kon het de verdediging van RBC daarentegen ook niet moeilijk maken. Vlak voor rust wist RBC via een corner toch opnieuw op voorsprong te komen. Anass el Gamali kopte een strakke voorzet van Randy Elst binnen (zie foto).

In de tweede helft had RBC het moeilijk in het eerste kwartier. Er ontstonden steeds grotere gaten, en uit een voorzet vanaf links werd de 2-2 binnen gekopt. Mike Schalk zat er niet kort bovenop en zijn directe tegenstander mocht vrij voorzetten wat een doelpunt voor de thuisploeg opleverde. Het spel na de gelijkmaker van RBC werd er niet veel beter op. Pas toen RBC JO19-speler Jelte Pal in het veld kwam veranderde er iets. De fitte Pal liet enkele goede acties zien, ook zijn teamgenoot Aboubacar Coulibaly die inviel liet een goede indruk achter. Vlak voor het einde kreeg RBC nog vier opgelegde kansen om als winnaar van het veld te stappen. Elst slalomde op links en via een aantal schijven kwam Adnane Samra vrij voor de keeper, maar zijn inzet werd geblokt. De ingevallen Anwar Tarfit kon in vrijstaande positie de rebound binnenwerken, maar hij schoot over. Pal brak niet veel later op rechts door, maar hij vond van dichtbij de paal op zijn weg. In de slotseconden kopte Molenaar een corner in vrijstaande positie net over de deklat.

Door het gelijkspel moet RBC nu letterlijk in de achtervolging. Roosendaal won haar wedstrijd wel. (Foto: Arthur Verbraak)

SC Gastel - RBC 2-2 (1-2)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Anass el Gamali, Jeroen Molenaar; Gino de Klerk (Aboubacar Coulibaly), Randy Elst, Levy Schotel; Jacques Dekker (Jelte Pal), Mujib Yaqoubi (Anwar Tarfit), Adnane Samra

Scoreverloop: 0' Mujib Yaqoubi 0-1; 1' Bart Aarssen 1-1; 45' Anass el Gamali 1-2; 63' Sjoerd van den Eijnden 2-2 

Scheidsrechter: Roy Stroot