RBC stelt Henk Vos op non actief

20-04-2019

 

ROOSENDAAL - Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties.

Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt. Ook de uitspraak in de pers na de wedstrijd tegen Steenbergen, niet meer te weten waar het disfunctioneren van het elftal aan ligt daar er anders werk van gemaakt zou worden, was voor het bestuur een duidelijk signaal dat de prestaties onder Vos niet meer om te buigen waren.

Het bestuur had al eerder het besluit genomen om na dit seizoen niet meer verder te gaan met Henk Vos als trainer-coach. Een dergelijk besluit neemt men niet zomaar en zeker niet als je met een ruime voorsprong op de 1e plaats staat. Toch werd dit besluit genomen in het belang van RBC. Om beschadiging van Vos als trainer te voorkomen, was het bestuur voornemens om een persbericht uit te doen gaan waarin het wilde aankondigen dat beide partijen in goed overleg besloten hadden om volgend seizoen uit elkaar te gaan. RBC wilde het seizoen met Vos afmaken en gunde het hem om met een eventueel kampioenschap via de voordeur naar buiten te lopen. Vos wilde echter niet accepteren dat RBC zijn contract niet wilde verlengen. Hij heeft vervolgens de aanval gezocht in de pers en 'zijn waarheid' verteld. Desondanks heeft het bestuur besloten om hierover niet via de media te communiceren. Dat het bestuur daardoor de zwarte Piet kreeg toegespeeld door sommigen hebben zij voor lief genomen. Allemaal ter bescherming van Vos, voor wie het bestuur enorm respect heeft vanwege zijn voetbalverleden bij RBC. 

Voorlopig zullen Jack Embregts, de trainer van JO19, en assistent trainer Gerjo Prins de taak van Henk Vos als trainer-coach waarnemen.