RBC verliest van zichzelf in Breda

14-04-2019

BREDA - RBC is er niet in geslaagd om drie punten te pakken op bezoek bij SAB. De nummer laatst van de competitie wist geen enkele kans te krijgen, maar vijf minuten voor tijd kwam daar verandering in. Een schot werd losgelaten door doelman Leest. De instormende aanvaller van SAB kon van dichtbij simpel de 1-1 tegen de touwen werken. RBC kreeg daarvoor genoeg kansen om naar een hoge score uit te lopen, maar een strafschop en een bal van een meter voor de goal (tegen de lat) werden niet benut. Enkele minuten voor tijd werd dat de ploeg uiteindelijk fataal.

Bij RBC begon Quincy Schouten weer centraal in de verdediging. Lars de Voogd begon ook in de basis, omdat Randy Elst nog niet fit genoeg was om vanaf het begin te spelen. Jacques Dekker zat voor het eerst sinds de winterstop weer eens op de bank.

RBC kreeg in de eerste helft enkele goede kansen om de score te openen. Anwar Tarfit zag een boogbal van hem net door de keeper over de lat getikt worden en De Voogd en Tarfit kregen twee goede mogelijkheden om te scoren, maar het ene schot was te zacht en het andere werd geblokt. Halverwege de eerste helft kreeg RBC een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen toen de scheidsrechter een penalty gaf na een overtreding in de zestien. Tarfit ging achter de bal staan, maar schoot naast. In de eerste helft moest de Roosendaalse formatie nog wel een bittere pil slikken. Mo Azaimi probeerde met een sliding een tegenaanval van SAB tot stoppen te dwingen, en raakte daarbij geblesseerd aan de hamstring. De verwachting is dat hij voorlopig niet inzetbaar is.

In de tweede helft bleef RBC verreweg de betere van de twee. De bij balbezit steeds inschuivende Anass el Gamali zorgde voor veel gevaar voor het doel bij SAB. Na een aanval over verschillende schijven aan de linkerkant werd uiteindelijk Adnane Samra bereikt die met een puntertje de 0-1 wist te maken (zie foto). Daarna kreeg RBC zat kansen om de score verder uit te bouwen. Twee maal was Schouten dichtbij met een kopbal, maar twee keer mikte hij recht op de keeper. De grootste kans was voor Mujib Yaqoubi die een voorzet van El Gamali voor het intikken leek, maar zijn harde schot spatte uiteen op de onderkant van de lat. Daarna kreeg de ingevallen Dekker nog een grote kans, maar zijn schot ging voorlangs.

SAB kreeg - buiten enkele hoekschoppen en vrije trappen - geen enkele kans. Een schot op doel hadden zij nog helemaal niet gehad. Maar vijf minuten voor tijd ging doelman Leest in de fout en liet een bal recht op hem af los. De fout werd onherroepelijk afgestraft: 1-1. Na de gelijkmaker ontstond enorme chaos bij RBC. Een fatsoenlijke aanval kon niet op de mat gelegd worden, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg de Roosendaalse plorg nog een geweldige escape-mogelijkheid. Tarfit werd via Elst alleen voor de keeper gezet, maar een op een kon hij RBC niet naar een overwinning schieten. Door het 1-1 gelijkspel is Roosendaal weer twee punten dichterbij gekropen. Volgende week volgt uitspraak over de 4 strafpunten die RBC eerder opgelegd kreeg. Bij bekrachting van die vier minpunten moeten de oranje-witten in de achtervolging met twee punten achterstand. (Foto: Arthur Verbraak)

SAB - RBC 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Anass el Gamali, Jeroen Molenaar; Mo Azaimi (Jacques Dekker), Gino de Klerk, Lars de Voogd; Adnane Samra (Randy Elst), Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit

Scoreverloop 51' Adnane Samra 0-1; 89' Jeroen Maas 1-1

Scheidsrechter: Luuk van Moll