RBC in tweede helft ruim langs ZBC '97

24-03-2013

(Bron: RBCfans.nl)
RBC heeft vandaag een flinke uitslag neergezet op bezoek bij ZBC '97. In Zwijndrecht werd het 0-6 voor de mannen van trainer/coach Erwin van der Woerdt.

RBC begon aan het duel met drie verdedigers en twee verdedigend ingestelde middenvelders, waarbij Ivo Vergouwen het dichtst bij zijn centrale verdedigers stond. Jesse Verbraak werd aan de kant gehouden wegens knieklachten, al gaf hij wel aan te kunnen spelen indien nodig.

De oranje-witten begonnen goed aan het duel en zetten de thuisploeg vast. Het resulteerde in enkele afzwaaiers die ruim over of naast het doel gingen. Dat had vooral te maken met de extreme wind die er stond. Goede aanvallen waren schaars al was een snelle combinatie tussen Ivo Vergouwen en David van Kiel in het vijandelijke zestienmeter gebied bijna doeltreffend.

RBC kwam op voorsprong door een goed uitgevoerde aanval. Arman Grigorian werd op rechts bediend en gaf een lage voorzet aan de geheel vrijstaande Nick Smit. Met een sliding wist hij de bal in het doel te krijgen. De oranje-witten leken snel op 0-2 te komen toen Redouane el Allaoui, met behulp van de wind, zijn vrije trap via de onderkant van de lat uit het doel zag belanden.

In de tweede helft leek RBC de wedstrijd snel te beslissen toen Arman Grigorian voor een leeg doel de bal slechts in het net moest tikken. De rechtsbuiten kreeg het echter voor elkaar om van zo'n vijf meter de bal tegen de paal te werken. Niet veel later was het wel raak. Nick Smit produceerde een hoge voorzet die door de keeper van ZBC'97 volledig verkeerd werd ingeschat en losgelaten. Wiebe de Kok kopte de bal in het doel.

Na de 0-2 ging het snel met de doelpunten. Een vrije trap werd de zestien ingepompt en bleef hangen. Hierna ontstond geklungel in de defensie, waar plots David van Kiel de bal voor zijn voeten kreeg en de bal tegen de touwen werkte. Daarna scoorde Nick Smit zijn tweede van de middag en was ook Mark van der Wegen twee maal trefzeker, waardoor het totaal naar 0-6 werd getild. Tussendoor zag El Allaoui zijn vrije trap nog op de paal uiteen spatten.

Komende zaterdag staat de belangrijke uitwedstrijd bij DIOZ voor de deur. RBC lijkt, op de zwaar geblesseerde Eric Lankers na, volledig fit aan het duel te kunnen beginnen. Edgar Wong heeft al weer meegetraind en ook Anouar el Khassim lijkt het duel te kunnen halen. "Ik hoop dat ik het haal," zo liet hij weten. Volgens elftalleider Corné Veraart is hij nog een twijfelgeval.

ZBC '97 - RBC 0-6 (0-1)
0-1 Smit
0-2 De Kok
0-3 Van Kiel
0-4 Smit
0-5 Van der Wegen
0-6 Van der Wegen

Opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Van Kiel, Voermans; Vergouwen, Van der Wegen, Ben Slimane (Busé), El Allaoui; Smit, De Kok, Grigorian.