Inhaalwedstrijd voor RBC

29-03-2019

 

ROOSENDAAL - Voor RBC staat er een inhaalwedstrijd op het programma. De oranjehemden spelen in Rijsbergen tegen VVR. Die wedstrijd werd op 10 februari afgelast omdat hevige regenval het veld op Sportpark De Laguiten onbespeelbaar had gemaakt.

VVR promoveerde vorig seizoen vanuit de Vierde Klasse en draait een prima seizoen. De ploeg van trainer Cees Daemen staat keurig in de middenmoot, maar kan door haar twee achterstallige wedstrijden te winnen zomaar in de subtop belanden. Vorige week hielden de blauw-witten RBC's concurrent HVV'24 op een 1-1 gelijkspel.

De enige keer dat RBC voor de competitie bij VVR op bezoek ging was op 22 september 2013 toen beide clubs uitkwamen in de Zondag 4e klasse D. De oranje-witten namen toen een 0-2 voorsprong door Mike Magielse en Redouan el Allaoui, maar zagen VVR vlak voor tijd nog langszij komen met een penalty en een goal vlak voor het eindsignaal: 2-2.

RBC is na het tumultueuze duel in Steenbergen wel weer toe aan een echte pot voetbal. De Roosendalers moeten het echter wel doen zonder Marouane Hamdoune. Ondanks dat scheidsrechter Van Westing pas een half uur na het staken van de wedstrijd meedeelde dat hij een rode kaart had 'gegeven', is toch de directe rode kaartregeling van toepassing en is Hamdoune automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst. Adnane Samra, die door supporters van Steenbergen werd aangevallen en mishandeld, is gelukkig wel van de partij. Door de overwinning van achtervolger Roosendaal op Schijf bedraagt de voorsprong van RBC nu zes punten. Zondag speelt Roosendaal opnieuw tegen Schijf, maar nu op Sportpark De Zoek.

De heenwedstrijd tegen VVR werd door RBC in eigen huis met 1-0 gewonnen. De uitslag had toen echter hoger moeten uitvallen. Anwar Tarfit schoot een toegekende strafschop naast en een goal van de ingevallen Mujib Yaqoubi werd afgekeurd.

De wedstrijd tussen VVR en RBC staat onder leiding van scheidsrechter J.W. Brummer.