RBC op bezoek bij runner up Steenbergen

22-03-2019

 

ROOSENDAAL - RBC gaat komende zondag op bezoek bij runner up Steenbergen. 

Trainer Marco Ernest en zijn blauw-witte brigade zijn aan een opmerkelijke revival bezig. En die begon in de eerste wedstrijd na de winterstop uitgerekend in het Herstaco Stadion tegen RBC. Steenbergen stond toen nog op de tiende plaats. De Roosendaalse koploper moest die zondag de eerste en enige competitienederlaag slikken. De ploeg uit de gelijknamige stad kwam weliswaar na het eerste kwartier zelden over de middenlijn, maar dat hoefde ook niet. Een strafschop en een afstandsschot waren genoeg om de 0-2 overwinning te behalen. Deze overwinning gaf Steenbergen vleugels en vervolgens werden Virtus, SC Gastel, SAB, Clinge en MOC'17 verslagen. Tussendoor werd nog gelijk gespeeld bij Roosendaal. Door deze goede resultaten is Steenbergen inmiddels gestegen naar de derde plaats en staat het bovenaan in de derde periode.

Door de nederlagen van de achtervolgers Roosendaal en HVV'24 wist RBC afgelopen zondag de koppositie te verstevigen. De voorsprong werd uitgebouwd naar negen punten op Roosendaal en tien op HVV'24, maar die laatste ploeg heeft nog steeds een inhaalwedstrijd te goed. Steenbergen heeft zich inmiddels qua puntenaantal tussen beide clubs genesteld, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan Roosendaal en drie meer dan HVV'24. Voor de oranjehemden is het zaak om de laatste negen wedstrijden een goed resultaat in de wacht te slepen. Door het kunstgras in het Herstaco Stadion en de natuurgrasvelden van onze tegenstanders is daarbij de verhouding tussen thuis- en uitwedstrijden wel wat scheef komen te liggen. RBC speelt namelijk nog drie keer thuis en zes keer op verplaatsing. Negen finales dus. En de eerste is zondagmiddag.

Supporters die de wedstrijd willen bezoeken, dienen rekening te houden met werkzaamheden aan de Seringenlaan in Steenbergen. Er is een omleidingsroute om bij het sportpark te komen. De toegang is gratis.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stefan van Westing uit Rosmalen.

Historie Steenbergen - RBC:
2012-2013     Steenbergen - RBC 2-2     KNVB-beker, 1e ronde
2014-2015     Steenbergen - RBC 0-0     Zondag 4e klasse B
2016-2017     Steenbergen - RBC 3-0     KNVB-beker, 2e ronde
2018-2019     Steenbergen - RBC 3-2     Zondag 3e klasse A